Zoete recepten met noten en een hartige borreltafel

1567

Lieve volgers van Mjamtaart,

Afgelopen weken heb ik weer een paar lekkere en leuke dingen kunnen creëren, welke ik graag met jullie deel! Inclusief de recepten natuurlijk! Waar ik mee wil beginnen zijn deze heerlijke pecan kletskoppen:

Wat heb je nodig:
85 gr poedersuiker – 25 gram bloem – 20 gram roomboter – 40 gram pecannoten – 30 ml mangosap – snufje zout – bakplaat en papier

Laat de roomboter smelten en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Crush de pecannoten en voeg deze bij de rest. Zet het mengsel even in de koelkast.

 

Leg het bakpapier uit op de bakplaat en schep met een theelepel kleine hoopjes met wat tussenruimte erop. Maak met de achterkant van de lepel de hoopjes wat platter en draai uit tot een klein rondje. Zet de oven op 200 graden en bak ze in 4 a 5 minuten af. Laat daarna goed afkoelen alvorens je ze van de bakplaat afhaalt. Hmmm, heerlijk, zo knapperig en vers!
 
Het tweede recept wat ik met jullie wil delen zijn deze te lekkere walnoot karamel bonbons.

Wat heb je hiervoor nodig: melkchocolade druppels – karamelsaus – walnoten – bonbon mal

Smelt de chocolade druppels met een chocoladesmelter of au au bain-marie. Giet een laagje uit in de bonbon mal en zorg dat de hele vorm goed is bedekt. Laat weer langzaam leeglopen. Crush een paar walnoten en meng deze met de karamelsaus. Vul de bonbonvormpjes tot net onder de bovenkant van de vorm. Giet hier weer wat chocolade overheen en strijk mooi af. Laat goed afkoelen en plak er met een druppel chocolade een walnoot op. Decoreer met nog wat karamelsaus. Zalig!

Als laatste wil ik mijn blog af sluiten met een hartige borreltafel.

    Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan met het maken van een borreltafel: ik heb hier o.a. toastjes gebruikt, verse kruiden als decoratie, lekkere blokjes kaas en schijfjes tomaat en komkommer. Ook is fruit een fijne zoete afwisseling in een borrelplank of tafel.
De roosjes zijn van salami gemaakt. Is het geen plaatje geworden? Een waar schilderij!

De noten die ik heb gebruikt zijn afkomstig van Verse Klassenoten, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welke je neemt! Tot de volgende blog,

Liefs Romilda