Een heerlijk recept van boluscake

1358

Lieve volgers van Mjamtaart,

Dit keer heb ik een overheerlijk recept voor jullie klaarstaan, namelijk boluscake! Wat heb je hiervoor nodig:

200 gram Zeeuwse bloem – 200 gram suiker – 200 gram roomboter ongezouten – 4 eieren –  kaneelsuiker – een snufje zout. En natuurlijk een ingevette cakevorm. Dit recept is voor een cakevorm van 24 cm.

Voeg de bloem, zout, suiker en eieren samen in een kom en mix goed tot een mooi glad en luchtig beslag. Verdeel het beslag in 3 delen. Giet 1 deel cakebeslag in de cakevorm. Strooi daar een laagje kaneelsuiker overheen.

Giet dan het 2e deel cakebeslag toe en strooi daar weer kaneelsuiker overheen. Voeg het laatste deel cakebeslag toe en strooi wederom kaneelsuiker er overheen, totdat de bovenkant mooi bedekt is.

Verwarm de oven op 160 graden en bak de cake af in ongeveer 60 minuten. Laat goed afkoelen. Zalig, deze moet je geproefd hebben!

Liefs, Romilda