Aardbei gebakjes, een heerlijke vlaai workshop en een speciale nominatie

490

Lieve volgers van Mjamtaart!

Afgelopen weken heb heerlijk kunnen genieten van de vakantie. Even een moment van bijkomen, stilstaan en genieten van de kleine dingen die het leven zo waard maken! Zo heb ik de steilste wijngaard van Europa beklommen, en heb ik heerlijk kunnen genieten van de zee in Frankrijk. En daarnaast natuurlijk bourgondisch genieten van het heerlijk eten overal. Eenmaal terug vervalt alles weer in de dagelijkse “verplichtingen”, maar ook dat heeft zijn charme. Zo maakte ik o.a. lekkere aardbei gebakjes, volgde ik een workshop vlaaibakken en heb ik mij ingeschreven voor een online taartwedstrijd.

De aardbeigebakjes stonden snel op tafel; ik heb hiervoor de suikerschelpen van Jos Poell gebruikt. Deze heb ik gevuld met gele room. Hierop zijn de aardbeitjes gegaan en heb ik deze nog afgesmeerd met wat gelei. Lekker snel op tafel en smullen gegarandeerd!

 

 

 

Ook mocht ik een workshop Limburgse vlaai maken bijwonen. Deze workshop word gegeven door Broekmans Patisserie in Venlo. Een zeer leuke interactieve workshop waar je onder begeleiding van een banketbakker de fijne kneepjes leert een heerlijke echte Limburgse vlaai te maken. Je leert onder andere hoe je het deeg maakt, en waarom het in een bepaalde volgorde gebeurd. Daarnaast leer je onder andere ook een opbol techniek, en leer je ook waarom dit zo belangrijk is dit te doen.

 

Na het maken van het deeg, moet het even rijzen, over deze bolletjes komt een vochtige doek. Als het deeg goed gerezen is volgt het uitrollen van het deeg. En het vullen en decoreren van de vlaai met o.a. verse gele room met vanille en vers fruit. Het werd een open appelvlaai.

     

Na het genot van een ambachtelijk worstenbroodje volgt een rondleiding door het prachtige bedrijf. Bij terugkomst zijn de vlaaien afgebakken en worden deze uit de vormen gehaald.Hierna mogen we de vlaai nog even voorzien van een laagje opgekookte abrikozenjam, hierdoor blijft het fruit mooier en langer vers. Het eindresultaat is een zelfgemaakte, doch professionele Limburgse vlaai. Geslaagd!

Naast deze superleuke workshop heb ik besloten mij in te schrijven voor de online D’licious taart wedstrijd. Ik neem deel met 2 taarten, welke reeds eerder met 2 competities prijzen in  de wacht sleepten. Met deze wedstrijd mag je deelnemen met stukken die reeds eerder online zijn geplaatst of zijn gemaakt. Het erge is dat ik deze stukken nog niet eens met jullie heb gedeeld, foei! Die houden jullie nog van me tegoed.

Ook zou ik het heel leuk vinden als jullie mij willen nomineren voor de D’licious One to watch/ future star. Dat kan via deze link:https://tinyurl.com/DMAs2023

Scroll naar de On to Watch future star categorie. Plak mijn Instagram link: http://www.instagram.com/pienpunt en that’s it! Voor jou een kleine moeite en voor mij een enorm groot gebaar. Mijn dank is groot!

Tot de volgende blog! Liefs, Romilda