Pop Art In Sugar Collaboration

360

Lieve volgers van Mjamtaart!

Onlangs is de Pop Art in Sugar Collaboration online gekomen, een hele gave collaboratie van taartmakers over de hele wereld die allemaal een prachtig stuk hebben gemaakt in Pop Art stijl. Dit moet je gezien hebben! Mijn bijdrage aan deze collab is een hamburger 3D taart.

Ik laat jullie graag zien hoe ik deze heb gemaakt!. Allereerst ben ik begonnen een biscuitcake te bakken en ik heb deze door de helft gesneden, en de vorm van een broodje erin verwerkt.

Ik heb beide helften afgesmeerd met ganache. Daarna is er fondant over heen gegaan, die ik heb geschilderd met dust aangelengd met vodka. Toen de verf nog nat was heb ik er meteen sesamzaadjes overheen gestrooid, zo blijven ze mooi plakken.

 

De sla, kaas, tomaten en hamburger zijn gemaakt van fondant. Zo heb ik de “gaten” van de kaas met een caketool gemaakt. Deze heb ik beschilderd met gele en oranje dust. Daarna heb ik de contouren van het plakje nog eens zwart omlijnd om het Pop Art effect te creëren.

   

Voor de hamburger heb ik een propje aluminiumfolie gebruikt om zo een realistische structuur van vlees te creëren. Hierna heb ik deze geschilderd met onder andere bruin, zwart, rood en oranje om het zo echt mogelijk te laten lijken. Ook de tomaten en augurken zijn geschilderd en zwart omlijnd.

   

Als laatste kregen ook de “broodjes” een zwarte omlijning en kon het in elkaar gezet worden.

 

Istie niet gaaf geworden?! Kijk ook eens bij alle andere mooie creaties, deze vind je hier. Binnenkort vind je op mijn socials een leuke video waar je mij de hamburger taart ziet doorsnijden. Cut that cake!

Liefs, Romilda