Jelly Art

442

Lieve volgers van Mjamtaart!

Wat al lang op mijn to do lijstje stond is eens een keertje Jelly Art te maken. Online zie je hier de prachtigste creaties voorbij komen, dit wilde ik ook eens geprobeerd hebben! Je hebt hiervoor wel speciale tools nodig, waaronder een spuit waar je verschillende kopjes op kunt zetten. En natuurlijk jelly/ gelei! Ook heb ik eetbare kleurstoffen gebruikt van Progel.

  

Deze heb ik gemengd met de gelatine die ik heb gemaakt in de pan.

Deze gelatine moet au bain marie warm gehouden worden, zodat deze vloeibaar genoeg blijft om door de spuit te gaan. Ik ben gestart met oefenen in een klein kommetje.

Deze heb ik vol laten lopen met heldere gelatine. Je moet je dus bedenken dat je eigenlijk op de kop werkt. De bovenkant is eigenlijk de onderkant. Vanuit het midden ben ik kleurtjes gaan toevoegen met gebruik van de verschillende opzet stukken.

Het uiteindelijke resultaat vind ik niet slecht voor een eerste keer, en ik vond het zo leuk om te doen, dat ik zeker vaker ga oefenen, want wat kun je hier mooie creaties mee maken!

Ik heb op mijn You Tube een leuke video geplaatst van de Jelly Art, ga zeker even kijken! https://youtube.com/shorts/GWeX9Z75O14?si=GXsBobmG6FjqWPsp

Voor mijn volgende blog staat er alweer veel leuks op de planning. Blijf dus zeker volgen en laat je intussen inspireren op mijn socials hier vind je allerlei verrassend lekkere recepten en leuke inspiratie. Ook vind je in de fotoalbums op facebook en insta leuke dingen. En vergeet ze vooral niet op te slaan -–> save for later!

Liefs, Romilda