Home Tips & Tricks

Tips & Tricks

Maak kennis met de verschillende gereedschappen en grondstoffen die er te krijgen zijn op bakgebied. In deze rubriek beantwoorden we zoveel mogelijk vragen op het gebied van taartdecoratie. Tips en handigheidjes in het gebruik van bepaalde gereedschappen of voor het verkrijgen van een speciaal effect worden ook gegeven. Heb jij ook iets gezien, waarvan je je nog steeds afvraagt waarvoor het bestemd is of hoe je het het beste kunt gebruiken, neem contact op met jouw vraag of de naam van het product waar je meer over wilt weten.

marmeren

Marmeren van fondant en marsepein

Door het samenvoegen (ofwel marmeren) van diverse kleuren fondant of marsepein kun je een mooi effect verkrijgen en je taart of cupcake op een...
veelgebruikte eenheden

Veelgebruikte bakeenheden omgerekend

Tijdens het bakken kan het ontcijferen van de maten en gewichten in kookboeken een hele uitdaging zijn. In Engelse recepten wordt namelijk vaak het...
bakvormen

Bakvormen

Welke bakvorm moet je kiezen als je begint met bakken? Meerdere soorten bakvormen voldoen: een siliconenvorm, springvorm of aluminium bakblik. Voor wie een goede...
basistaart

Bakvormen en snijschema’s

Begin bij het begin. Een prima advies, maar dan nog duizelt het je wel eens. Want waar begin je dan? Wat heb je nodig?...
airbrush

Airbrush

We hebben inmiddels al veel vragen binnengekregen over de airbrush: “Ik vraag me al een tijdje af hoe airbrushen in z’n werk gaat. Ik...
eetbare lijm

Eetbare lijm

De lijm die in MjamTaart meestal wordt gebruikt als eetbare lijm is een oplossing van tylose in water. Wanneer je het water eerst kookt...
chocolade temperen

Chocolade temperen

Het doel van het tempereren van chocolade is het voorkristalliseren van de cacaoboter in de chocolade en heeft alles te maken met de verwerkingstemperatuur...