Deelname aan Cake Champions met deze leuke 3d taart!

492

Lieve volgers van Mjamtaart!

Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de wedstrijd van Cake Champions in de categorie Illusion Cakes. Ik heb hiervoor een 3d Tazmanian Devil taart van de Looney Tunes gecreëerd. Begin dit jaar was hiervan de uitslag. Hieronder laat ik jullie zien hoe deze 3d taart tot stand is gekomen!

Ik ben gestart met het maken van een frame voor de cake. Hier heb ik de cake in vorm gesneden en de armen heb ik gemaakt van aluminiumfolie en ijzerdraad. Hierover komt fondant en modeleer chocolade. Ik heb hiervoor het merk Renshaw gebruikt. Beetje bij beetje boetseer ik de neus, ogen, oren, wenkbrauwen en mond.

       

Daarna volgt de kuif, de armen en de tanden. Hier en daar met wat ondersteuning van prikkers, welke ik achteraf weer verwijder. Ik plak alles vast met een beetje water. Met eetbare dustst van Rolkem en Rainbow Dust aangelengd met wat vodka schilder ik de taart. Beetje bij beetje, stukje voor stukje. Eerst een eerste laag, dan drogen, dan een tweede laag. En als laatste met dust die niet is aangelengd de finishing touch. Al met al zitten er vele uurtjes werk in gestoken.

       

Hoe vinden jullie hem geworden?!

       

Gezien ik heel graag mee wilde doen met deze wedstrijd, terwijl ik eigenlijk te weinig tijd had….had ik het wellicht netter kunnen afwerken… er meer tijd voor moeten pakken…maar…

Het heeft me toch brons opgeleverd! En daar ben ik erg blij mee en trots op. Dit stimuleert enorm om een volgende keer weer mee te doen met een wedstrijd. Ik haal er enorm veel plezier en voldoening uit en het laat me altijd streven het de volgende keer nog beter te doen!

Liefs en tot de volgende blog, Romilda