Recepten

Kerstrecept: vegetarisch voorgerecht met vijgen

Gevulde vijgen (met crema di balsamico)

Als het op kerstmaaltijden aankomt, denken de meesten aan ham, kalkoen, konijn en varkensrollade bij het hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat meestal uit carpaccio of haricots verts opgerold met spek. Wil je deze traditie doorbreken en met iets speciaals op tafel komen? Lees dan verder, want dit voorgerecht hebben je gasten waarschijnlijk nog niet eerder gegeten.

De informatie over dit kerstrecept is heel simpel. 5 minuten voorbereidingstijd, 4 ingrediënten, maar wel een uniek en lekker resultaat! Als je het kerstdiner wil uitbreiden met meer gangen kun je dit gerecht ook als amuse serveren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer kerstrecepten..

 

 

Bolo di Anasa – Antilliaanse ananastaart

Deze lekkere ananastaart bak je ondersteboven!

Recept uit: De complete Antilliaanse keuken’, Jurino Ignacio, Uitgeverij Terrizzi, ISBN 9789082438246, € 24,95

 

Pompoen cheesecake van Ine Paauw

Ine Paauw (halve finalist van Heel Holland Bakt in 2017) stuurde voor de rubriek 'Lekker Kijken' in MjamTaart 63 (herfst 2020) haar pompoen cheesecake in. Het recept vind je hier. Heerlijk met een kopje thee bij de openhaard!

Ine: "Herfst betekent tijd voor nieuwe, warme smaken in de keuken. Ik heb weer een heerlijk potje Pumpkin Spices gemaakt. Hiermee heb ik de cheesecake op smaak gebracht. De Pompoenpuree die ik gebruikt heb, maak je gemakkelijk zelf. Met de meringue topping is deze taart een herfst feestje op tafel!"

Volg Ine!

inepaauw.nl
Facebook
Instagram

 

 

 

 

Donuts – basisrecept

Voor 10 donuts

 

Vegan hazelnootschuimgebak

Deze vegan nougatinegebakjes van de Faceboekgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

Nougatine kun je ook kopen in de winkel (je hebt dan 300 g nodig), maar het is lekkerder om zelf te maken.

Vegan schuimpjes

Deze vegan schuimpjes van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

LET OP: Zorg dat je toevoegingen (voedingsmiddelenkleurstof, smaakstof) niet te vettig of zuur is. Dit kan invloed hebben op de stabiliteit van de schuimpjes.

 

Vegan chocolademousse

Deze vegan chocolademousse van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

Cheesecake uit Airfryer

Gezonde cheesecake uit de Airfryer

Tanja won de Philips Airfryer met bakaccessoire uit MjamTaart 54 en ging meteen aan de slag! Haar recept voor een gezonde cheesecake deelde ze met MjamTaart.

Tulband

Tulband voor Valentijn

Liefde gaat door de maag!

Met deze tulband met rode en roze beslag zet je echt iets bijzonders op tafel! Het hartje van fondant maak je eenvoudig met deze springerle mal.

1 2 3 10