0

    Vegan hazelnootschuimgebak

      

    februari 4, 2020

    Deze vegan nougatinegebakjes van de Faceboekgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

    Nougatine kun je ook kopen in de winkel (je hebt dan 300 g nodig), maar het is lekkerder om zelf te maken.

    Ingrediënten

    Voor de hazelnootschuim

    60 g aquafaba

    180 g suiker

    40 g hazelnootstukjes

    Voor de nougatine

    75 g hazenootstukjes

    75 g amandelschaafsel

    125 g suiker

    40 ml water

    Verder nodig

    200 g vegan slagroom

    20 g suiker (indien slagroom ongezoet is)

    spuitzak met ronde spuitmond

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor tot 150 °C.

    2Doe de noten op een bakplaat in de oven, en brand ze voor 10 minuten, of tot wanneer ze lichtbruin worden.

    3Zet de oven terug naar tot 130 °C. Laat de deur op een kiertje om het sneller af te laten koelen.

    4Klop de aquafaba op met de mixer.

    5Voeg in 3 delen de suiker toe. Klop door tot het een stevige schuim wordt.

    6Spatel de hazelnootstukjes erdoorheen met een spatel.

    7Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit 2 ronde schijven met een doorsnede van 10 cm en 1 cm hoog op het vetvrije bakpapier.

    8Zet ze in de oven voor 90 minuten. Ze zijn klaar als ze makkelijk van het papier komen. Indien dat nog niet het geval is, verleng dan het bakproces continu met 15 minuten tot ze wel makkelijk van het papier komen. Maak tijdens het bakken de nougatine.

    9Zet de oven uit en laat ze nog minimaal 45 minuten staan met de ovendeur een stukje open.

    10Doe voor de nougatine het water en de suiker in een pannetje en kook dit. Laat koken tot het karamel wordt (bruin van kleur). Roer niet, en zorg dat er geen losse suiker tegen de zijkant komt. Zo wel, was dit af met wat water en een kwastje. Zodra het een karamelkleur heeft, haal je het meteen van het vuur af en voeg je de noten toe. Meng dit, en stort dit meteen op een plaat met bakpapier of siliconen mat en strijk dit uit. Dit moet snel en voorzichtig gedaan worden! Breek dit in hele kleine stukjes, bijvoorbeeld met een staande mixer en de vlindergarde. Breek met de hand al zo klein mogelijk en laat dit in de machine kleiner draaien. Begin laag en ga langzaam harder. Het moet nog net geen poeder zijn, de grootste stukjes zijn een millimeter groot.

    11Klop de slagroom op en voeg hier de eventuele suiker aan toe.

    12Spuit op de helft van de schuimplakjes een dikke toef slagroom. Leg hier op de kop de resterende schuimplakjes op. Zet in de vriezer voor ongeveer 1 uur.

    13Smeer de zijkanten in met slagroom, en rol dit voorzichtig door de nougatine. Als je slagroom over hebt, zet dan een mooi toefje bovenop het gebakje.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.