0

    Pompoen cheesecake van Ine Paauw

    augustus 7, 2020

    Ine Paauw (halve finalist van Heel Holland Bakt in 2017) stuurde voor de rubriek 'Lekker Kijken' in MjamTaart 63 (herfst 2020) haar pompoen cheesecake in. Het recept vind je hier. Heerlijk met een kopje thee bij de openhaard!

    Ine: "Herfst betekent tijd voor nieuwe, warme smaken in de keuken. Ik heb weer een heerlijk potje Pumpkin Spices gemaakt. Hiermee heb ik de cheesecake op smaak gebracht. De Pompoenpuree die ik gebruikt heb, maak je gemakkelijk zelf. Met de meringue topping is deze taart een herfst feestje op tafel!"

    Volg Ine!

    inepaauw.nl
    Facebook
    Instagram

     

     

     

     

    Ingrediënten

    Deeg

    100 g vijgenjam

    250 g roomboter

    200 g witte basterdsuiker

    360 g bloem

    1/2 ei

    6 g bakpoeder

    1 snufje zout

    Cheesecake vulling

    600 g roomkaas (Philadelphia)

    300 g pompoenpuree (recept: inepaauw.nl)

    150 g suiker

    2 eieren

    4 tl pumpkin spice (recept: inepaauw.nl)

    1 tl vanille-extract

    Meringue

    300 g suiker

    75 ml water

    3 eiwitten

    1 snufje zout

    Aanwijzingen

    Deeg

    1Klop de boter, het ei en zout met de suiker tot een luchtige crème. Kneed de bloem en bakpoeder erdoor tot een mooi deeg. Zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast. Bekleed een ingevette springvorm, (22 cm diameter) met het deeg. Bestrijk de bodem met de vijgenjam. Zet de bakvorm even in de koelkast.

    Cheesecake vulling

    1Mix de roomkaas met de suiker en het vanille-extract tot een romige crème. Klop de eieren er 1 voor 1 door en spatel de pompoenpuree, met de specerijen door het mengsel. Vul de bakvorm met het cheesecake mengsel en bak de taart in 50 minuten gaar. De taart zal nog wiebelig aanvoelen als deze uit de oven komt, en zal opstijven tijdens het afkoelen.

    Meringue

    1Verwarm 225 g suiker met het water tot 120 graden. Klopt ondertussen de eiwitten stijf met 75 g suiker en het zout. Giet de suikersiroop heet in een dunne straal bij de eiwitten terwijl je deze blijft kloppen. Klop door tot een glanzende crème. Verspreid de meringue over de afgekoelde taart en brand deze af af met een brûlée brander.

    00:00