test

    0

    Heerlijke paastaart met marsepein

      

    april 5, 2022

    Mooie en zoete lekkernijen mogen niet ontbreken met Pasen. Deze feestelijke paashaastaart met marsepein is prachtig om te zien en een heerlijke verwennerij. De schattige kuikentjes en de eitjes zijn helemaal in de sfeer van Pasen en staan super gezellig op de Paastafel. Met deze mooie taart verras je je hele familie. En hij zal zeker bij iedereen in de smaak vallen.

    Marsepein is een heerlijk ingrediënt, dat door de fijne zoete amandelsmaak veel in taarten wordt gebruikt. De paastaart is heerlijk bij het paasontbijt en als afsluiter van de paasbrunch of het paasdiner. Een tongstrelende verleiding waar je geen genoeg van krijgt! Dit recept is met witte chocolade-eitjes. Maar je kunt de taart natuurlijk ook versieren met eitjes van melkchocolade en pure chocolade, of alledrie de soorten gebruiken voor een echte smaakexplosie.

    • Prep: 2 hrs 30 mins

    Ingrediënten

    Voor 4 personen heb je nodig:

    200 g vloeibare margarine

    350 g poedersuiker

    4 eieren

    200 g zelfrijzend bakmeel

    1 pot aardbeienjam

    1 citroen

    1 stuk bakpapier

    1 snufje zout

    250 g boter

    500 g witte fondant

    50 g zilveren parels

    100 g witte paaseitjes of melkchocolade of puur

    100 g fondant kuikentjes

    roze marsepein

    blauwe marsepein

    1 springvorm

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor tot 170 °C.

    2Verwarm de vloeibare margarine op een laag vuur in een steelpan of magnetron totdat hij lauwwarm is. Doe de vloeibare margarine over in een kom en voeg 100 gr van de poedersuiker toe. Mix het mengsel tot er en romige crème ontstaat.

    3Splits de eieren en voeg de eidooiers al kloppend één voor één toe. Zeef vervolgens het bakmeel met het zout boven het eimengsel en roer het erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

    4Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem van de vorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten lichtbruin en gaar. De taart is gaar als een ingestoken satéstokje er schoon uit komt. Verwijder de zijkant van de springvorm en laat de taart op een taartrek afkoelen.

    5Snijd de taart horizontaal in 2 gelijke delen. Schuif de bovenste laag er voorzichtig af en bestrijk de onderkant met de aardbeienjam. Leg het deksel er weer op en druk het geheel goed aan.

    6Mix voor de topping van de taart de boter met de rest van de poedersuiker en de citroenrasp tot een romige crème. Spatel de crème langs de zijkanten en bovenkant van de taart en maak het met een groot mes mooi glad.

    7Kneed het rolfondant tot ronde bal en druk deze plat tot een ronde plak. Leg de plak tussen 2 vellen bakpapier en rol deze uit tot een ronde lap van 30 cm. Haal het bovenste vel bakpapier er af en pak de lap op met het onderste vel. Leg het rolfondant over de taart, haal het papier weg en druk de randen goed aan rondom de taart.

    8Om het mooi strak te krijgen kun je ook de rand van de springvorm gebruiken en deze er omheen klemmen. Snijd het overtollige rolfondant er met een mes af.

    9Druk aan de onderkant van de taart zilveren balletjes in het rolfondant. Garneer de taart met de chocolade eitjes, de kuikentjes en de decoratie eitjes. Bestrijk alles wat op het marsepein moet blijven kleven in met een klein beetje water.

    Extra smultip! Variatietips: Gebruik witte marsepein in plaats van witte rolfondant. Dit geeft iets meer diepte aan de smaak van de taart. Gebruik sinaasappelmarmelade of abrikozenjam in plaats van aardbeienjam.

    Het toetje is gemaakt. Nu het diner nog. Dat begint met een lekker voorgerecht. Zoek op voorgerecht pasen voor de allerlekkerste recepten. Of maak ook eens deze: Banaan-aardbeien kwarktaart

    Vrolijk Paasfeest!

    00:00