0

    Vegan schuimpjes

      

    februari 4, 2020

    Deze vegan schuimpjes van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

    LET OP: Zorg dat je toevoegingen (voedingsmiddelenkleurstof, smaakstof) niet te vettig of zuur is. Dit kan invloed hebben op de stabiliteit van de schuimpjes.

     

    Ingrediënten

    60 g aquafaba

    180 g fijne kristalsuiker

    Voedingsmiddelenkleurstof, smaakstof en/of decoratie (optioneel)

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor tot 130 °C.

    2Klop de aquafaba op met de mixer.

    3Voeg in 3 delen de suiker toe. Klop door tot het een stevige schuim wordt.

    4Spatel de eventuele smaak- en kleurstoffen erdoorheen.

    5Voor brokken: pak met een spatel zoveel mogelijk schuim en leg dit op vetvrij bakpapier. Decoreer het met de eventuele decoratie. Voor torentjes: Vul een spuitzak met het mengsel, en maak mooie vormpjes op vetvrij bakpapier.

    6Doe de schuimpjes in de oven en bak ze 1 uur. Ze zijn klaar als ze makkelijk van het papier komen. Indien dat nog niet het geval is, verleng dan het bakproces continu met 20 minuten tot ze wel makkelijk van het papier komen. Hoe groter ze zijn, hoe langer in de oven.

    7Laat ze, wanneer ze loskomen, in de oven staan met de oven op een kier en zet de oven uit. Laat ze minimaal 1 uur nadrogen.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.