0

  Kerstrecept: vegetarisch voorgerecht met vijgen

    

  december 7, 2021

  Gevulde vijgen (met crema di balsamico)

  Als het op kerstmaaltijden aankomt, denken de meesten aan ham, kalkoen, konijn en varkensrollade bij het hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat meestal uit carpaccio of haricots verts opgerold met spek. Wil je deze traditie doorbreken en met iets speciaals op tafel komen? Lees dan verder, want dit voorgerecht hebben je gasten waarschijnlijk nog niet eerder gegeten.

  De informatie over dit kerstrecept is heel simpel. 5 minuten voorbereidingstijd, 4 ingrediënten, maar wel een uniek en lekker resultaat! Als je het kerstdiner wil uitbreiden met meer gangen kun je dit gerecht ook als amuse serveren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer kerstrecepten..

   

   

  Ingrediënten

  Voor 4 porties is nodig:

  ● 65 g geitenkaasspread (naturel)

  ● 6 verse vijgen

  ● 1 tl verse tijmblaadjes (of 0,5 tl gedroogde tijm)

  ● 12 druppels crema di balsamco

  Aanwijzingen

  1De bereiding en aankleding van de borden

  2Het fijne aan dit (simpele) voorgerecht is dat de bereiding en het opmaken van de borden tegelijk kan plaatsvinden. Je kunt namelijk op de borden het gerecht bereiden. Het enige wat je moet doen is in een kom de geitenkaas luchtig roeren met een vork.

  3De vijgen moeten worden opengesneden. Doe dit vanaf de steelkant kruislings voor ¾ deel in. Snij dus zo ver mogelijk door de vijg heen tot je hem een beetje kunt openvouwen. Vouw de vijgen vervolgens iets open en vul de opening met geitenkaas.

  4Als garnering bestrooi je de vijgen met tijm en een paar druppels crema di balsamico. De druppels hoeven niet per se op de vijgen, maar mogen er ook naast, als borddecoratie.

  5Dat was het!

  00:00