1

    Vegan chocolademousse

      

    januari 21, 2020

    Deze vegan chocolademousse van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

    Ingrediënten

    120 ml aquafaba

    200 g pure chocolade

    100 g suiker

    Aanwijzingen

    1Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron met intervallen van 30 seconden.

    2Klop ondertussen de aquafaba op met een mixer.

    3Voeg de suiker toe aan het schuim, en zorg dat het schuim stevig wordt.

    4Wanneer het mengsel stevig genoeg is, en de chocolade gesmolten, kan er gemengd worden. Schep de chocolade bij het schuim, en meng het goed met een spatel. Als alles gemengd is, meteen stoppen, anders verlies je lucht.

    5Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes of glaasjes. Decoreer deze naar keuze. Plaats een uur in de koelkast.

    00:00

    1 Review

    Anne

    december 15, 2020

    Voor hoeveel personen is dit recept? 🙂

    All fields are required to submit a review.