Vegan chocolademousse

  

januari 21, 2020

Deze vegan chocolademousse van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

Ingrediënten

120 ml aquafaba

200 g pure chocolade

100 g suiker

Aanwijzingen

1Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron met intervallen van 30 seconden.

2Klop ondertussen de aquafaba op met een mixer.

3Voeg de suiker toe aan het schuim, en zorg dat het schuim stevig wordt.

4Wanneer het mengsel stevig genoeg is, en de chocolade gesmolten, kan er gemengd worden. Schep de chocolade bij het schuim, en meng het goed met een spatel. Als alles gemengd is, meteen stoppen, anders verlies je lucht.

5Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes of glaasjes. Decoreer deze naar keuze. Plaats een uur in de koelkast.

00:00

1 Review

Anne

december 15, 2020

Voor hoeveel personen is dit recept? 🙂

All fields are required to submit a review.