Rode wijn knispers, mojito tompoes en meer

585

Lieve volgers van Mjamtaart!

Afgelopen weken heb ik mij weer aardig bezig gehouden met bakken, al heb ik met de warme dagen de oven echt uit gehad, om niet nog meer warmte te creëren.

Zo heb ik mij bezig gehouden met o.a. leuk experiment; knisperende wijnsnippers maken! Wat was dat leuk om te doen! Rode wijn uit de droogoven, zo gaaf en leuk als garnering van bijvoorbeeld een dessert. Dit was een spontaan idee wat in mij opgekomen was, en des te leuker dat het nog gelukt is ook!

    

Ook heb ik een heerlijke verfrissende mojito tompoes bedacht, gemaakt met mojito siroop, waarvan ik het recept graag met jullie deel!

Neem 5 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en snijd deze door de midden. Bak ze af in de oven af op 200 graden, 15 minuten. Klop 250 ml slagroom op en voeg hierbij een klein scheutje mojito siroop aan toe. Klop de slagroom op totdat deze lekker stevig is en zet nog even in de koeling.
Maak intussen glazuur door wat poedersuiker met water te mengen totdat het een mooie structuur heeft en glanst. Voeg hier een druppel lichtgroene kleurstof aan toe. Als de bladerdeeg goed is afgekoeld, schep je er een flinke schep mojito slagroom op. Op de andere helft van het bladerdeeg smeer je wat groene icing, totdat de bovenkant bedekt is. Plaats het dan bovenop de slagroom. Spuit er nog een klein toefje slagroom bovenop en leg er een blaadje mint bij ter decoratie.
Laat je verrassen, zo lekker!

Naast deze heerlijke tompoes heb ik ook nog leuke theekransjes gemaakt, van zandkoekjes, isomalt en thee. Ook deze waren goed geslaagd en weer een leuke uitdaging.

 

Je kunt nu stemmen voor de Cake Masters Awards. Dit zou natuurlijk echt een bekroning op mijn werk zijn! Je kunt stemmen via de volgende link: https://www.cakemastersawards.com/nominate
Het zou fantastisch zijn als jullie met zijn allen willen nomineren in de categorie Sculpted Cake Award òf Rising Star Award. Klik de overige categorieën door tot het einde( je hoeft alleen de pagina in te vullen waar je wilt nomineren) en klik dan op verzenden.
Mijn dank is groot!

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda