Categorie: Gebak

Vegan hazelnootschuimgebak

Deze vegan nougatinegebakjes van de Faceboekgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.

Nougatine kun je ook kopen in de winkel (je hebt dan 300 g nodig), maar het is lekkerder om zelf te maken.

Pumpkin Petits Fours

Pumpkin Petits Fours

Deze gebakjes lijken lief en klein, maar ze vullen enorm.

Walnootzoenen

In het Deens noemen we een kleine meringue een kus of kys, omdat ze net zo lekker zijn. Zoet, knapperig en smeltend in de mond.

Recept uit: Scandinavisch Comfort Food/familierecepten, Trine Hahnemann, Fotografie © Columbus Leth, ISBN 9789089897473, € 29,99, Uitgeverij Lannoo N.V.

 

koffiebrownies

Koffiebrownies

Smeuïge brownies met een vleugje koffie

Stoofpeer Tompouce

Een heerlijk recept voor het najaar: stoofpeer tompouce.

magdalenas met kaneel

Magdalenas caseras con canela

traditionele magdalenas

brownie-cheesecake

Brownie-cheesecake

Brownie of cheesecake? Cheesecake of brownie? Als je niet kunt kiezen, serveer je toch allebei!

paarse viooltjes

Paarse viooltjes

Eetbare juweeltjes

kersentaartje met chocolade

Kersentaartjes met chocolade

Taartjes met kersenvlaaivulling

gevulde speculaas

Gevulde speculaas van Vincent Bijlo uit ‘Bakken met Gevoel’

"Er zijn vele varianten, maar deze, die ik een paar jaar geleden in het Algemeen Dagblad trof, vind ik het lekkerst. Je kan de speculaaskruiden, als die onverhoopt niet geleverd kunnen worden, vervangen door koekkruiden. Bak de speculaas in 45 minuten. Dan is hij goudbruin, althans, dat zegt men. Het huis gaat er heerlijk van ruiken. Ik heb dit recept eens in juni gemaakt, bij een buitentemperatuur van 30 graden, heerlijk. Ik zelf maak altijd van de amandelen een leuke brailletekst, in tijden van Sint een gedicht, maar het kan natuurlijk ook een mooie oneliner zijn.”

Recept uit het boek 'Bakken met Gevoel' van Vincent Bijlo