0
  kersentaartje met chocolade
  kersentaartje met chocolade

  Kersentaartjes met chocolade

    ,

  februari 19, 2017

  Zin in iets anders? Wat denk je van deze heerlijke kersentaartjes met chocolade van FunCakes? De basis van de taartjes worden gemaakt met de FunCakes mix voor Koekjes. Daarna heerlijk gevuld met kersenvlaai vulling en slagroom.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 20 mins

  Ingrediënten

  500 g FunCake mix voor koekjes

  150 g roomboter

  1 ei

  kersen vlaai vulling

  350 g FunCakes chocolade melts puur

  500 ml slagroom

  50 g suiker

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix met 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek rondjes uit net zo groot als de taartvormpjes en leg het deeg er in. Bak ze in het midden van de in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de taartjes afkoelen.

  2Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

  3Smeer de binnenkant in met de chocolade en laat dit even hard worden in de koelkast. Vul een spuitzak met de overige chocolade en spuit op een stuk papier strepen van links naar rechts. Laat deze strepen hard worden in de koelkast.

  4Klop de slagroom stijf met de suiker. Vul de taartjes met de vlaaivulling. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit hiermee en toef op de kersenvulling, decoreer deze met de chocolade.

  Je hebt een spuitzak en bakpapier nodig.

  00:00

  Voedingswaarden

  Opdien grootte12 taartjes

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.