0
    238
    zachte karamelblokken
    zachte karamelblokken
    zachte karamelblokken

    Zachte karamelblokken

      , ,

    januari 12, 2017

    Heerlijke, zachte zelfgemaakte karamelblokken

    • Voorbereiding: 10 min
    • Bereiding: 4 uur

    Ingrediënten

    250 ml golden syrup

    100 g roomboter

    397 g gecondenseerde melk

    250 g kristalsuiker

    250 g lichtbruine basterdsuiker

    1 snufje (zee)zout

    Instructies

    1Vet de bakvorm in en bekleed ruim met bakpapier.

    2Voeg alle ingrediënten samen in een glazen schaal.

    3Verhit drie keer 2 minuten in de magnetron op hoog vermogen (1100W), roer tussentijds steeds met de spatel goed door. Wanneer nog niet alle suikerkristallen zijn gesmolten, verhit dan nog een of twee keer extra.

    4Giet de karamel in de bakvorm en laat 2 uur afkoelen op het aanrecht. Zet daarna nog minimaal 2 uur in de koelkast.

    zachte karamelblokken

    5Snijd het in blokken en verpak ieder blokje met een stukje bakpapier.

    zachte karamelblokken

    Gebruik een bakvorm of schaal van 25x25 cm.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.