0
    147
    oreo cheesecake
    oreo cheesecake
    oreo cheesecake

    Oreo cheesecake

      ,

    maart 20, 2017

    Recept uit: Cheesecakes van Berko

    • Voorbereiding: 1 uur
    • Bereiding: 2 uur 30 min

    Ingrediënten

    Bodem en vulling

    250 g theebiscuits

    50 g witte chocolade

    800 g roomkaas of zuivelspread

    230 g suiker

    5 eieren

    1 eidooier

    50 ml crème fleurette (scheproom

    1 tl vanille-extract

    20 g bloem

    19 oreo-koekjes

    Mousse

    150 g witte chocolade

    450 ml slagroom

    Roomtoefen

    200 g roomkaas

    100 g poedersuiker

    6 g boter, gesmolten

    1 tl vanille-extract

    6 oreo-koekjes door midden gesneden

    Instructies

    Mousse

    1Maak de mousse een dag van tevoren. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Klop met een elektrische mixer of in de keukenmachine 400 ml van de slagroom stijf. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm en voeg dan de overgebleven 50 ml van de slagroom toe. Klop met de mixer op lage snelheid het room chocolademengsel langzaam door de stijfgeklopte slagroom. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast.

    Cheesecake

    1Verwarm voor de cheesecake bodem de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de koekjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten chocolade. Vet een springvorm licht in en bekleed hem met bakpapier. Bedek de bodem met een 1 cm dikke laag van het koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 minuten.

    2Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop het mengsel nog 1 minuut. Voeg tot slot de bloem toe en klop weer 1 minuut, of tot je een gladde en romige vulling hebt. Verdeel de vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm.

    3Breek 15 van de 19 Oreo-koekjes in stukjes en verdeel deze over de vulling. Stel de oventemperatuur in op 150°C. Bak de cheesecake 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 2 uur in staan, de roomvulling moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake vervolgens ten minste 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.

    Roomtoefen

    1Meng voor de roomtoefen de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanilleextract erdoor en klop het mengsel nog 5 minuten. Bestrijk de cheesecake met een laag chocolademousse. Breek de 4 overgebleven Oreo-koekjes in kleine stukjes en strooi deze over de laag mousse. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak 12 toefen room op de rand van de taart. Steek in elke toef een half Oreo-koekje.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.