oreo cheesecake
oreo cheesecake

Oreo cheesecake

  ,

maart 20, 2017

Recept uit: Cheesecakes van Berko

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 2 hrs 30 mins

Ingrediënten

Bodem en vulling

250 g theebiscuits

50 g witte chocolade

800 g roomkaas of zuivelspread

230 g suiker

5 eieren

1 eidooier

50 ml crème fleurette (scheproom

1 tl vanille-extract

20 g bloem

19 oreo-koekjes

Mousse

150 g witte chocolade

450 ml slagroom

Roomtoefen

200 g roomkaas

100 g poedersuiker

6 g boter, gesmolten

1 tl vanille-extract

6 oreo-koekjes door midden gesneden

Aanwijzingen

Mousse

1Maak de mousse een dag van tevoren. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Klop met een elektrische mixer of in de keukenmachine 400 ml van de slagroom stijf. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm en voeg dan de overgebleven 50 ml van de slagroom toe. Klop met de mixer op lage snelheid het room chocolademengsel langzaam door de stijfgeklopte slagroom. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast.

Cheesecake

1Verwarm voor de cheesecake bodem de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de koekjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten chocolade. Vet een springvorm licht in en bekleed hem met bakpapier. Bedek de bodem met een 1 cm dikke laag van het koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 minuten.

2Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop het mengsel nog 1 minuut. Voeg tot slot de bloem toe en klop weer 1 minuut, of tot je een gladde en romige vulling hebt. Verdeel de vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm.

3Breek 15 van de 19 Oreo-koekjes in stukjes en verdeel deze over de vulling. Stel de oventemperatuur in op 150°C. Bak de cheesecake 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 2 uur in staan, de roomvulling moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake vervolgens ten minste 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.

Roomtoefen

1Meng voor de roomtoefen de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanilleextract erdoor en klop het mengsel nog 5 minuten. Bestrijk de cheesecake met een laag chocolademousse. Breek de 4 overgebleven Oreo-koekjes in kleine stukjes en strooi deze over de laag mousse. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak 12 toefen room op de rand van de taart. Steek in elke toef een half Oreo-koekje.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.