0
    paarse viooltjes
    paarse viooltjes

    Paarse viooltjes

      , , , ,

    mei 9, 2017

    Met een onweerstaanbare smaakcombinatie van chocolade en paarse viooltjes zijn deze eetbare juweeltjes geïnspireerd op de bloembakken in de ramen van de wijk Belgravia in Londen. Elk minitaartje is gedecoreerd met een prachtig lichtpaars viooltje.

    Voorbereiding 1 dag eerder; de viooltjes hebben een nacht droogtijd nodig.

    Ingrediënten

    vierkante chocoladecake 30x30

    250 g witte bloemenpasta

    crisco

    kleurpasta violet (Wilton)

    maïzena in een zakje van mousseline (voor het bestuiven)

    eetbare lijm

    klein beetje wodka

    400 g botercrème

    1 tl viooltjesextract naar smaak

    Aanwijzingen

    Algemeen

    1Er zijn 24 ronde lagen chocoladecake nodig (Ø 5 cm) uit de vierkante cake (30 x 30 cm) om de taartjes te maken.

    Taartjes en bloemen

    1Meng de witte bloemenpasta met een beetje violette kleurpasta tot een lila tint. Voeg als de pasta hard en plakkerig aanvoelt een likje crisco toe en kneed tot de pasta zacht en soepel is. Verpak hem in een afsluitbaar plastic zakje om te voorkomen dat hij uitdroogt.

    paarse bloem

    2Rol een beetje van de lila pasta uit (1 mm dik) en steek er een paar bloemblaadjes uit. Voor elk viooltje zijn er twee kleine en twee grote druppelvormige blaadjes en één groot bladvormig blaadje nodig. Gebruik één viooltje per taartje. Leg de bloemblaadjes voor het eerste viooltje op een foam pad. Bewaar de rest van de blaadjes onder een vel acetaatfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.

    3Druk met een Celpin op de blaadjes, zodat ze iets opkrullen.

    4Rol de veining tool over de blaadjes met de dunne kant van de tool richting het smalste deel van het blaadje. Gebruik redelijk wat druk om de blaadjes van nerven te voorzien.

    5Bestuif een plastic werkplank met maïzena. Leg de blaadjes op de plank en fril de randjes met een Celstick.

    6Bestrijk om de bloem in elkaar te zetten de rechterkant van een groter blaadje met een beetje eetbare lijm en plak het andere grotere blaadje ernaast, waarbij ze elkaar enigszins overlappen.

    7Bestrijk de onderkant van beide blaadjes met een beetje eetbare lijm en plak de twee kleinere druppelvormige blaadjes erop; laat deze de grotere blaadjes iets overlappen.

    8Knijp de smalle kant van het grootste blaadje tot een punt, bestrijk het midden van het viooltje met eetbare lijm en plak het blaadje, met behulp van de stompe kant van de penseel, in het midden over de vier druppelvormige blaadjes.

    9Leg het viooltje in het kuiltje van een schilderspalet en herhaal alles voor de overige viooltjes. Laat ze een nacht drogen.

    10Bestrijk de buitenrandjes van de gedroogde blaadjes met Ultra Marine dust.

    11Bestrijk de harten van de viooltjes met Primrose dust

    12Meng het zwarte dustpoeder met een druppel wodka om een dikke verf te maken en schilder met het penseeltje lijntjes op de blaadjes, van het midden naar buiten toe. Meng de botercrème met violette kleurpasta tot een lila tint en voeg naar smaak viooltjesextract toe. Stop een ronde spuitmond in een plastic spuitzak en schep de botercrème in de zak. Plak twee lagen chocoladecake met een toef botercrème aan elkaar. Spuit nog een toef botercrème op het taartje en leg in het midden een viooltje. Herhaal deze stappen voor de overige taartjes.

    Nodig:

    • grote uitstekerset voor viooltjes
    • foam pad
    • acetaatfolie
    • Celpin
    • veining tool
    • Celstick
    • dustpoeder Ultra Marine (Sugarflair), Black Magic en Primrose (Rainbow)
    • plastic spuitzak
    • spuitmond (Ø 1,5 cm)
    • schilderspalet
    • fijn penseeltje

    Bij het maken van suikerbloemen, is het altijd handig om wat basisgerei in huis te hebben:

    • kleine plastic werkplank met een gladde kant en een kant met groeven
    • Mexican hat (met antikleeflaag)
    • Celpin (een modelleerstokje met een ronde kant om bloemblaadjes glad te maken en een puntige kant om te frillen of modelleren)
    • afsluitbare plastic zakjes (om bloemenpasta en rolfondant te bewaren, zodat ze niet uitdrogen)
    • vershoudmat (dik vel van acetaatfolie dat voorkomt dat de uitgerolde bloemenpasta uitdroogt) of een plastic vel uit een kantoorboekhandel
    • foam pad voor bloemblaadjes
    • schilderspaletten (handig om te gebruiken om de bloemen en blaadjes te laten drogen of om kleuren te mengen)
    • cocktailprikkers (om bloemblaadjes te buigen, bloemknoppen vast te houden en kleurpasta uit een potje te halen)
    00:00

    Voedingswaarden

    Opdien grootte12 stuks

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.