Deze vrolijke mermaidtaart past helemaal bij het seizoen! Combineer hem met de cakesicles, cupcakes en petit fours tot een complete sweet table.
Recept van Bronwyn van Zundert- Willemse, cake-o-topia.nl
In MjamTaart- Zoet Magazine 73 gaan we aan de slag met het thema 'Diep in de zee'. Maak cakesicles, cupcakes en petit fours in dit zomerse thema. Lees het hele artikel online (gratis voor abonnees)
Mooie en zoete lekkernijen mogen niet ontbreken met Pasen. Deze feestelijke paashaastaart met marsepein is prachtig om te zien en een heerlijke verwennerij. De schattige kuikentjes en de eitjes zijn helemaal in de sfeer van Pasen en staan super gezellig op de Paastafel. Met deze mooie taart verras je je hele familie. En hij zal zeker bij iedereen in de smaak vallen.
Marsepein is een heerlijk ingrediënt, dat door de fijne zoete amandelsmaak veel in taarten wordt gebruikt. De paastaart is heerlijk bij het paasontbijt en als afsluiter van de paasbrunch of het paasdiner. Een tongstrelende verleiding waar je geen genoeg van krijgt! Dit recept is met witte chocolade-eitjes. Maar je kunt de taart natuurlijk ook versieren met eitjes van melkchocolade en pure chocolade, of alledrie de soorten gebruiken voor een echte smaakexplosie.
Gevulde vijgen (met crema di balsamico)
Als het op kerstmaaltijden aankomt, denken de meesten aan ham, kalkoen, konijn en varkensrollade bij het hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat meestal uit carpaccio of haricots verts opgerold met spek. Wil je deze traditie doorbreken en met iets speciaals op tafel komen? Lees dan verder, want dit voorgerecht hebben je gasten waarschijnlijk nog niet eerder gegeten.
De informatie over dit kerstrecept is heel simpel. 5 minuten voorbereidingstijd, 4 ingrediënten, maar wel een uniek en lekker resultaat! Als je het kerstdiner wil uitbreiden met meer gangen kun je dit gerecht ook als amuse serveren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer kerstrecepten..
Deze lekkere ananastaart bak je ondersteboven!
Recept uit: De complete Antilliaanse keuken’, Jurino Ignacio, Uitgeverij Terrizzi, ISBN 9789082438246, € 24,95
Deze vegan nougatinegebakjes van de Faceboekgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.
Nougatine kun je ook kopen in de winkel (je hebt dan 300 g nodig), maar het is lekkerder om zelf te maken.
Deze vegan schuimpjes van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.
LET OP: Zorg dat je toevoegingen (voedingsmiddelenkleurstof, smaakstof) niet te vettig of zuur is. Dit kan invloed hebben op de stabiliteit van de schuimpjes.
Deze vegan chocolademousse van de Facebookgroep Heel Holland Bakt Vegan maak je op basis kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd.
Tanja won de Philips Airfryer met bakaccessoire uit MjamTaart 54 en ging meteen aan de slag! Haar recept voor een gezonde cheesecake deelde ze met MjamTaart.