0

  Stoofpeer Tompouce

    ,

  november 16, 2017

  Een heerlijk recept voor het najaar!

  Het recept komt uit: ‘Hollandse Klassiekers’, Tjitze van der Dam. Fotografie Saskia de Wal. ISBN 9789463190473, Scriptum Books

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 1 hr 35 mins

  Ingrediënten

  Voor de bladerdeegkussentjes

  8 stukken bladerdeeg van 3 bij 8 cm

  1 ei

  Voor de kaneelsuiker

  100 g suiker

  1 tl kaneel

  Voor de mousse

  250 g stoofperen op sap

  3 blaadjes gelatine

  250 g eiwit

  150 g suiker

  500 g slagroom

  Aanwijzingen

  1Verwarm de oven voor op 190˚C. Bestrijk de stukken bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak de bladerdeegkussentjes ongeveer 19 minuten in de oven.

  2Blend de stoofperen met het sap tot een gladde massa. Haal de massa door een zeef tot je een mooi glad sapje overhoudt. Doe het sap in een pannetje. Week de gelatine in koud water en verwarm ondertussen het stoofperensap. Als het bijna kookt, los je de geweekte gelatine hierin op. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

  3Klop het eiwit op met de keukenmachine. Voeg de suiker toe als het eiwit al wit geslagen is, en klop door tot het eiwit helemaal stijf is.

  4Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Als het stoofperensap afgekoeld is en begint te geleren, spatel je het door de opgeklopte slagroom en het opgeslagen eiwit tot het een mooie homogene massa is.

  5Laat de mousse ongeveer 30 minuten rusten voor het serveren. Spuit de mousse tussen 2 bladerdeegkussentjes en maak zo vier tompoucen.

  stoofperen tompouce

  00:00

  Voedingswaarden

  Opdien grootte4 tompoucen

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.