Stoofpeer Tompouce

  ,

november 16, 2017

Een heerlijk recept voor het najaar!

Het recept komt uit: ‘Hollandse Klassiekers’, Tjitze van der Dam. Fotografie Saskia de Wal. ISBN 9789463190473, Scriptum Books

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 1 hr 35 mins

Ingrediënten

Voor de bladerdeegkussentjes

8 stukken bladerdeeg van 3 bij 8 cm

1 ei

Voor de kaneelsuiker

100 g suiker

1 tl kaneel

Voor de mousse

250 g stoofperen op sap

3 blaadjes gelatine

250 g eiwit

150 g suiker

500 g slagroom

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 190˚C. Bestrijk de stukken bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak de bladerdeegkussentjes ongeveer 19 minuten in de oven.

2Blend de stoofperen met het sap tot een gladde massa. Haal de massa door een zeef tot je een mooi glad sapje overhoudt. Doe het sap in een pannetje. Week de gelatine in koud water en verwarm ondertussen het stoofperensap. Als het bijna kookt, los je de geweekte gelatine hierin op. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

3Klop het eiwit op met de keukenmachine. Voeg de suiker toe als het eiwit al wit geslagen is, en klop door tot het eiwit helemaal stijf is.

4Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Als het stoofperensap afgekoeld is en begint te geleren, spatel je het door de opgeklopte slagroom en het opgeslagen eiwit tot het een mooie homogene massa is.

5Laat de mousse ongeveer 30 minuten rusten voor het serveren. Spuit de mousse tussen 2 bladerdeegkussentjes en maak zo vier tompoucen.

stoofperen tompouce

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte4 tompoucen

0 Reviews

All fields are required to submit a review.