0
    176
    Pumpkin Petits Fours
    Pumpkin Petits Fours
    Pumpkin Petits Fours

    Pumpkin Petits Fours

      ,

    januari 11, 2018

    Deze gebakjes lijken lief en klein, maar ze vullen enorm. Maak ze nog feestelijker met een dot kokosroom, vers fruit of zelfs chocolade on top.

    Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en lactosevrij en 3 maanden houdbaar in de vriezer.

    • Voorbereiding: 1 uur
    • Bereiding: 1 uur 55 min

    Ingrediënten

    Voor de bodem

    200 g medjouldadels

    200 g havermout

    1 el amandelpasta

    1 snuf zout

    1 el plantaardige melk

    1 tl kaneelpoeder

    1 tl vanillepoeder of -extract (suikervrij)

    Voor de vulling

    300 g rauwe cashewnoten

    350 g pompoenpuree

    100 ml ahornsiroop

    2 el citroensap

    snufje zeezout

    2 tl speculaaskruiden

    1 tl vanillepoeder

    Voor de topping

    vers fruit

    opgeklopte dikke kokosroom

    geraspte kokos of chocolade (optioneel)

    Instructies

    1Week de cashewnoten ongeveer 20 minuten in water. Bekleed de vorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de rest van de bodemingrediënten in de keukenmachine. Maal fijn tot er een plakkerig mengsel ontstaat.

    2Schep het in de ovenschaal en druk uit over de bodem. Als het iets te plakkerig is dan kan je nog wat extra havermout toevoegen. Maak de keukenmachine schoon.

    3Voor de vulling spoel je de cashewnoten af in een vergiet. Maal ze in ongeveer 2 minuten tot een zachte puree en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Maal nogmaals een minuut of 3 tot een romige massa.

    4Verdeel de vulling over de bodemlaag en strijk glad met een spatel. Zet de schaal minimaal 2 uur in de vriezer. Haal voor het serveren de schaal uit de vriezer en laat het een paar minuutjes buiten de koeling staan.

    5Til de koek aan het bakpapier uit de vorm en snijd hem in vierkantjes. Decoreer ze met kokosroom, vers fruit, geraspte kokos of chocolade. Wat je overhoudt kun je in de vriezer bewaren.

    banana-berry ice cream

    Gebruik een bakvorm van 20 x 25-30 cm

    Recept uit: ‘Powerfood – The Party Edition’, Rens Kroes. Fotografie: © Cameron studio, ISBN 9789000355747, € 19,99, Uitgeverij Spectrum

    00:00

    Voedingswaarden

    Porties12 stuks

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.