Deze gebakjes lijken lief en klein, maar ze vullen enorm. Maak ze nog feestelijker met een dot kokosroom, vers fruit of zelfs chocolade on top.
Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en lactosevrij en 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Prep: 1 hr
Cook: 1 hr 55 mins
Ingrediënten
Voor de bodem
200 gmedjouldadels
200 ghavermout
1 elamandelpasta
1 snuf zout
1 elplantaardige melk
1 tlkaneelpoeder
1 tlvanillepoeder of -extract (suikervrij)
Voor de vulling
300 grauwe cashewnoten
350 gpompoenpuree
100 mlahornsiroop
2 elcitroensap
snufje zeezout
2 tlspeculaaskruiden
1 tlvanillepoeder
Voor de topping
vers fruit
opgeklopte dikke kokosroom
geraspte kokos of chocolade (optioneel)
Aanwijzingen
1Week de cashewnoten ongeveer 20 minuten in water. Bekleed de vorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de rest van de bodemingrediënten in de keukenmachine. Maal fijn tot er een plakkerig mengsel ontstaat.
2Schep het in de ovenschaal en druk uit over de bodem. Als het iets te plakkerig is dan kan je nog wat extra havermout toevoegen. Maak de keukenmachine schoon.
3Voor de vulling spoel je de cashewnoten af in een vergiet. Maal ze in ongeveer 2 minuten tot een zachte puree en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Maal nogmaals een minuut of 3 tot een romige massa.
4Verdeel de vulling over de bodemlaag en strijk glad met een spatel. Zet de schaal minimaal 2 uur in de vriezer. Haal voor het serveren de schaal uit de vriezer en laat het een paar minuutjes buiten de koeling staan.
5Til de koek aan het bakpapier uit de vorm en snijd hem in vierkantjes. Decoreer ze met kokosroom, vers fruit, geraspte kokos of chocolade. Wat je overhoudt kun je in de vriezer bewaren.