0
    aardbeien amandeltaartjes
    aardbeien amandeltaartjes

    Aardbeien amandeltaartjes

      , ,

    oktober 7, 2015

    Ze zijn er nog volop: aardbeien! Lekker aan de slag met een heerlijk recept vol rode zomerkoninkjes.

    • Prep: 30 mins
    • Cook: 15 mins

    Ingrediënten

    250 g meel

    200 g koude boter

    100 g poedersuiker

    1 ei

    3 el melk

    snufje zout

    100 g amandelen

    500 g aardbeien

    150 g aardbeienjam

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Vet de 4 bakvormpjes in en bestuif deze met meel. Splits het ei. Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin. Was de aardbeien en snijd in kwartjes. Kneed meel, stukjes koude boter, poedersuiker, eigeel, melk en een snufje zout tot een glad deeg. Zeef het meel en meng het door het deeg. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

    2Bestuif het werkblad met een beetje meel. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. Snijd cirkels van ca Ø 18 cm uit en bekleed de bakvormen ermee. Druk de rand goed vast. Bak de cakejes in ca 15 minuten gaar.

    3Laat de cakejes afkoelen op een taartrooster. Verwarm de jam en strijk deze over de cakejes. Verdeel de aardbeien over de cakejes. Bestrijk de randen met jam en plak de geroosterde amandelen vast.

    00:00

    Voedingswaarden

    Opdien grootte4 stuks van Ø 15 cm

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.