aardbeien amandeltaartjes
aardbeien amandeltaartjes

Aardbeien amandeltaartjes

  , ,

oktober 7, 2015

Ze zijn er nog volop: aardbeien! Lekker aan de slag met een heerlijk recept vol rode zomerkoninkjes.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins

Ingrediënten

250 g meel

200 g koude boter

100 g poedersuiker

1 ei

3 el melk

snufje zout

100 g amandelen

500 g aardbeien

150 g aardbeienjam

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Vet de 4 bakvormpjes in en bestuif deze met meel. Splits het ei. Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin. Was de aardbeien en snijd in kwartjes. Kneed meel, stukjes koude boter, poedersuiker, eigeel, melk en een snufje zout tot een glad deeg. Zeef het meel en meng het door het deeg. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

2Bestuif het werkblad met een beetje meel. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. Snijd cirkels van ca Ø 18 cm uit en bekleed de bakvormen ermee. Druk de rand goed vast. Bak de cakejes in ca 15 minuten gaar.

3Laat de cakejes afkoelen op een taartrooster. Verwarm de jam en strijk deze over de cakejes. Verdeel de aardbeien over de cakejes. Bestrijk de randen met jam en plak de geroosterde amandelen vast.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte4 stuks van Ø 15 cm

0 Reviews

All fields are required to submit a review.