test

  0
  franse meringue
  franse meringue

  Franse meringue

    , ,

  september 30, 2015

  Als basis voor een pavlova kun je een Franse meringue (eiwitten + fijne kristalsuiker) nemen. De Franse meringue is snel en makkelijk te bereiden is. Zacht van binnen en krokant van buiten.

  Dit recept is afkomstig uit Pavlova & Meringue
  ISBN: 978 94 6143 127 1
  Prijs: € 8,95
  Uitgeverij Good Cook

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 1 hr

  Ingrediënten

  Voor 1 ronde, platte meringue

  3 eiwitten

  snufje zout

  100 g fijne kristalsuiker

  10 druppels citroensap

  100 g poedersuiker (gezeefd)

  Aanwijzingen

  1Klop met een elektrische mixer of in een keukenmachine de eiwitten met het zout stijf. Begin op lage snelheid en zet de mixer steeds een standje hoger. Voeg 2 tot 3 eetlepel kristalsuiker toe, blijf kloppen, en strooi vervolgens de rest van de suiker er in een straaltje bij. Voeg de druppels citroensap toe zodra de eiwitten goed stijf zijn (stijve pieken).

  2Strooi de poedersuiker er in twee of drie keer bij (klop na elke toevoeging) en klop ten slotte nog 5 minuten. Controleer of de suiker goed is opgelost. Zo niet, klop dan nog even door tot dit wel het geval is.

  3Bekleed een bakplaat met bak- of vetvrij papier (zet het papier vast met stipjes meringue). Teken op het papier bijvoorbeeld een cirkel van 20 cm, en verdeel de meringue hierover. Afhankelijk van het recept kunnen zowel de grootte als de dikte van de eiwitlaag variëren. Bak de meringue volgens de aanwijzingen in het recept. De meringue moet droog aanvoelen als je hem aanraakt en de onderkant moet hard zijn. Laat de meringue afkoelen op een (taart)rooster voordat je hem vult of versiert. De Franse meringue is het lekkerst als je hem op de dag zelf nog eet, maar in een goed afgesloten, luchtdichte bak is hij 2 dagen houdbaar.

  Bakken
  - Mini-meringues met een zachte, taaie binnenkant: 1 uur op 100 °C.
  - Platte, dunne schijf: 1 uur op 100 °C.
  - Dikke schijf met een zachte, taaie binnenkant: 1 uur en 15 minuten tot 1 uur en 30 minuten op 100 °C.
  - Heel dikke pavlova (bolle pavlova): 2 uur op 100 °C.

  Advies
  Was de mengkom van de keukenmachine of mixer eerst heel goed af, spoel hem met kokend water en droog hem af met een schone theedoek. Het kleinste restje vet kan verhinderen dat de eiwitten goed stijf worden.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.