0
    lemoncurd
    lemoncurd

    Lemoncurd

      , ,

    november 7, 2015

    Lemoncurd is eenvoudig en snel te maken. Je hebt er slechts enkele ingrediënten voor nodig en het is heerlijk in gebak, bij toetjes en zelfs op brood!

    Fotografie en recept: Alma Streefkerk, Almies Bakery

    • Prep: 10 mins
    • Cook: 15 mins

    Ingrediënten

    100 g kristalsuiker

    90 ml citroensap (5 citroenen)

    1,5 eieren (L)

    30 g koude roomboter in blokjes

    Aanwijzingen

    1Verwarm suiker, citroensap en eieren au-bain-marie tot 70°C. Blijf voortdurend roeren. Klop de boterblokjes er één voor één door. Giet het in een schone pot met deksel en laat afkoelen.

    Gebruik lemoncurd als smaakmaker, jam, vulling, enzovoort.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.