Nieuwe dingen uitproberen + een hartig recept!

1338

Lieve volgers van MjamTaart,

Een tijdje geleden is het alweer, dat ik voor jullie heb geblogd. De dagen vliegen voorbij!  Ik heb afgelopen dagen vele, voor mij nieuwe dingen kunnen uitproberen op bakgebied.

 

 

 

 

 

 

Laat ik beginnen met Pasen. Ik heb een groot chocolade-ei gemaakt, versierd met discodip. De binnenkant was gevuld met heerlijke witte chocoladecrème met ‘eidooier’!

     

Ook kwam dit heerlijke peren-crumble taartje uit de oven, hmmm!

Hartig bakken
Omdat het na zoveel zoveel zoetigheid ook eens smaakte naar hartig, heb ik deze leuke en lekkere aardappelbloemen gemaakt. Hierbij het recept.

Benodigdheden
Mini vlaaivormpjes
Ei snijder
Aardappels
Eieren
Bacon
Geraspte kaas
Kruiden naar keuze

Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot Plaats in de oven op 200 °C en vet de vormpjes in. Kook de aardappels en snij ze met de eisnijder (lekker makkelijk) of met een mesje. Zorg dan wel dat de plakjes even dik zijn. Leg de schijfjes stapsgewijs langs elkaar, met een kleine overlap. Werk van buiten naar binnen. Zo ontstaat er een bloem. Doe er wat kruiden naar keuze overheen, bijvoorbeeld knoflookpeper en bieslook. Breek een ei boven de bloem. Leg er wat kleine reepjes bacon op en/of wat geraspte kaas. Plaats de aardappelbloemen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Koekjes bakken
Koekjes bakken had ik ook al zolang niet meer gedaan en het idee om een rammelaar te maken van een glaskoekje zat al tijden in mijn hoofd. Ik heb rondjes uit het deeg gestoken en deze gevuld met stukjes isomalt.

   

Zo is het de oven in gegaan. Nadat ze afgekoeld waren heb ik icing op de binnenkant van de rand van de koekjes gedaan en sprinkles tussen de 2 in. Zo krijg je een echte rammelaar!

Van het restant deeg heb ik nog vrolijke ijsjes en aardbeitjes gemaakt.

   

En gezien ik toen toch met isomalt bezig was, en ook daarvan nog wat over had, heb ik getracht een mooi hart te maken van snoeppapier en de isomalt.

Dat is nog best wel gaaf geworden, en ook nog een paar oogjes.

   

Voor aankomende maand wil ik weer eens gaan oefenen met o.a. de airbrush, maar ook weer wat nieuwe recepten uit zien te denken en een realistische 3D-taart maken. Ook dat is alweer even geleden. Er is gewoon teveel om uit te proberen en om bij te leren, heerlijk 🙂

Liefs, en tot de volgende blog,
Romilda