Meringue taart met vers fruit

Ik heb laatst een meringue taart gemaakt. Iets wat ik jaren geleden heb geproefd in het heuvelachtige landschap van Zuid Limburg en zo lekker dat ik het nooit ben vergeten. Laatst kwam ik toevallig het recept tegen dus ik moest het natuurlijk meteen uitproberen!

2012

Door Romilda Fraterman- Hier volgt het recept van een heerlijke meringue taart met vers fruit.

Benodigdheden:
4 grote eiwitten
225 g tafelsuiker
1 tl maizena
1 tl azijn
500 ml slagroom
zakje vanille suiker (optioneel)
fruit naar keuze
amandelschaafsel
poedersuiker

Eiwitten stijf kloppen met de suiker, maizena en azijn, totdat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de inhoud verloren gaat. Maak van het eiwit 1 grote ‘kom’ (lage rand) zoals een taartbodem. Bak het 20 minuten op 140 graden en daarna nog 30 minuten op 110 graden.

Voor de vulling klop je de slagroom, eventueel met een zakje vanillesuiker erdoor. Schep er wat fruit doorheen zoals blauwe bessen, aardbeien, frambozen of bramen.
Vul daarmee de bodem. Strooi het overig fruit eroverheen en strooi er ook wat amandelschaafsel over.

Een klein snufje poedersuiker en je kunt heerlijk smullen! Het smaakte net zo lekker als vroeger en het is een plaatje om naar te kijken!

Liefs, Romilda