Kerst en heel veel lekkers en nieuws!

1307

Lieve volgers,

Over twee dagen is het alweer Oud & Nieuw, wat is het toch weer snel gegaan. Voor velen een moeilijk en zwaar jaar, ik hoop dat 2021 een heel mooi en succesvol jaar mag worden, met minder zorgen en meer plezier.

De kerstdagen zijn alweer achter de rug en de buikjes zijn weer vol. Er lag een heel leuk cadeau onder de kerstboom, namelijk een Brabantia Signal Saute hapjes pan. Eentje met een 2-laags non stick coating en een zwart soft touch handle. Dit ligt zeer fijn in de hand. En wat ik een heel mooie bijkomstigheid vind, is dat er een ingebouwde heat indicator in de steel van de pan zit, welke rood kleurt als de pan op de juiste temperatuur is! Omdat naast bakken ook koken een hobby van mij is, zal ik deze pan heel vaak gaan gebruiken! Ik werd deze dagen ook nog verrast met een heerlijk 5 gangen diner, waarvan ik de borden zelf mocht opmaken; ook zo leuk om te doen! Met de opmaak van een gerecht, hoe simpel ook, kan je het gerecht 10 keer zo luxe doen ogen; een plaatje voor de zintuigen!

 

Het is dan ook de bedoeling dat ik dit nieuwe jaar ook meer hartige recepten met jullie ga delen, naast de zoete recepten. Een fijne afwisseling, en een prima combinatie!

En zijn jullie in de nieuwste MjamTaart onderstaande bonbons al tegen gekomen? Ik had de eer ze te mogen maken voor deze editie. En wat zijn de foto’s mooi geworden, complimenten aan de fotograaf!

Voor de kerstdagen heb ik nog een mooie kerstster van waferpaper (snoeppapier) gemaakt. Hiervoor gebruik ik het papier van Quality Sprinkles, zo fijn in gebruik! Daarnaast hebben ze ook voor bedrukt snoeppapier en hele leuke vegan sprinkkles!

 

Ik ben mij eens gaan verdiepen in de exotische vruchten. Ze zijn vaak wat moeilijker te verkrijgen maar de smaken zijn zo anders dan wat we gewend zijn. Wat mij erg aantrok is dragon fruit; de vrucht van de cactus. Deze smaakt licht zoet, een beetje peerachtig, en heeft dankzij de zaadjes, de structuur van een kiwi. Je kunt hem uitlepelen, of de schil er afhalen en in stukjes snijden. Daarnaast zit deze vrucht bomvol vitamines! En heel lekker is om deze vrucht te gebruiken in zoete recepten; zoals bijvoorbeeld een gezonde shake of een heerlijke cake! Mocht je deze dus eens in je supermarkt of bij de plaatselijke groenteboer zien liggen; twijfel niet en neem hem mee!

Omdat we deze dagen allemaal wat meer thuis zitten, heb ik in samenwerking met Renshaw een leuke workshop te koop staan: geode cake topper maken. Kant-en-klaar en zo door je brievenbus!

En om dit jaar positief af te sluiten heb ik nog een leuke tutorial voor jullie online staan van deze leuke 3D-taart: een sandwich broodje! Veel kijkplezier en ik zie het resultaat graag verschijnen!

 

Ik wens iedereen een mooie jaarwisseling toe en vooral een heel gezond 2021! Naast mijn Facebookpagina kunnen jullie mij ook volgen op Instagram. Hier komen alle lekkere recepten en mooie foto’s voor inspiratie voorbij! Tutorials en video’s vind je hier.

Liefs, Romilda