Foodfotografie, Ruby frambozen cake en een heerlijk hartig recept!

854

Lieve volgers van MjamTaart,

Een lekker gerecht, mooie taart of gebak zo fotograferen dat je er meteen zin in krijgt: het is af en toe moeilijk, ook ik stoei vaak genoeg met de juiste belichting. Wat ik ook erg belangrijk vind is een mooie achtergrond. Dat kan een simpel gerecht al als 5 sterren laten lijken!

Ik maak zelf veel gebruik van een fotobox met led verlichting, maar ook van verschillende achtergronden. Sommige zijn van stof, sommige van vinyl. Deze laatste vind ik persoonlijk het fijnste om mee te werken, omdat het na het fotograferen ook nog afneembaar is met een vochtige doek, en daarnaast kreukelt het niet zo snel. Van Myluciebackdrops mocht ik een achtergrond uit proberen. Ik heb gekozen voor een achtergrond met betonnen look. Deze kleuren hierin zijn vrij neutraal en kan ik daarom goed matchen met mijn foto’s. Wat naast een mooie achtergrond ook het verschil kan maken, is het gebruik van mooi servies, taartplateaus en andere decoratie. Want als jij je taart op een mooi plateau zet, oogt het meteen wat chiquer. En heb je bijvoorbeeld een verjaardagstaart, hang er dan ook nog leuke slingers of een ballon achter. Of zet je bordje met gerecht deels op een theedoek, en leg er hier en daar wat ingrediënten omheen, dat maakt je foto!

Bij Feestdeco heb ik laatst hele mooie kartonnen bordjes gekocht. Deze staan supermooi met bijvoorbeeld wat gebak of bonbons erop. Of zelfs een mooi hartig gerecht. En omdat er meerdere bordjes in een verpakking zitten, kan ik ze nog wat vaker fotograferen, handig!

In mijn vorige blog heb ik verteld over de Ruby cake mix van FunCakes. Ik heb er een Ruby cake van gemaakt, gevuld met frambozenbavarois en zelfgemaakte slagroomsoesjes. Wat een feest was het om deze doorgesneden te zien en wat een heerlijke smaken ook! De ruby cakemix bevat wat stukjes ruby chocolade en de frambozenbavarois maakt het lekker fris en fruitig. Al met al wel een machtig lekker puntje cake zo!

Ook maakte ik deze super leuke cupcakejes in siliconen kop en schotel. Ik heb er roosjes van fondant bij gemaakt. Zo ogen ze nog zoeter!

Van Maza mocht ik nog wat lekkere producten ontvangen, zoals falafel en hoemoes. Hier heb ik al een paar heerlijke gerechten mee gemaakt. Wat dacht je van een heerlijke paprika chili tortilla met een laagje esfenaj hoemoes spinazie amandel dip, daarop wat frisse veldsla, een paar mini tomaatjes en falafel gebakken uit de koekenpan. Of deze lekkere brooddip met gehakt, hoemoes chipotle en geraspte kaas. 

Een van de recepten wil ik hier graag met jullie delen: Geroosterde bloemkool gemengd met hoemoes kerrie en brood crumble.

Rooster de bloemkool 15 minuten in de oven op 200 °C. Doe in een schaaltje en meng er wat hoemoes kerrie doorheen. Strooi er wat brood crumble overheen en plaats nog even 10 minuten terug in de oven. Serveer met gekruide aardappeltjes. Smullen!

 

Voor de volgende blog heb ik alweer veel leuke nieuwtjes en recepten staan, en een hele leuke samenwerking. Tot dan!

P.S. Wist je dat ik mee doe aan de My Favorite Chef verkiezing? Ik ben al door de eerste 2 rondes heen, en moet voor de volgende ronde in de top 5 komen te staan. Spannend! Wil je ook stemmen? Dat kan hier!

Liefs, Romilda