Experimenteren met dennenappels: likeur en honing (+ recepten)

4361

Lieve volgers van MjamTaart,

De maanden juni en juli zijn de maanden om verse groene dennenappels te gebruiken voor heerlijke bijzondere recepten. Je kunt ze voor veel dingen gebruiken, zoals thee, siroop, drop en honing. Het is gezond én je proeft het bos erin terug, zo uniek! Daar wilde ik wat mee doen. Het eerste wat ik hiermee wilde te maken is een dennenappellikeur. Hiervoor heb ik 1 deel vodka, met 1 deel kandijsuiker en 1 deel dennenappels (gewassen en gehalveerd) in een afgesloten glas (weckpot kan ook) gedaan en dit 2 weken laten staan. Schud af en toe goed tussendoor. Na 2 weken is het resultaat een heerlijk licht gezoet likeurtje, wauw!

 

 

 

 

Met de overige dennenappels heb ik een heerlijk heldere honing gemaakt. Het recept hiervan is als volgt:

Neem 1 kilo dennenappels en spoel ze goed schoon. Zet deze in een pan met water ( 1 op 1) en voeg 1 kilo kristalsuiker toe.

Breng aan de kook en laat daarna anderhalf uur rustig sudderen op het vuur. Schep het schuim eraf en laat het door een zeef lopen voordat je het in potten doet.

De honing is erg lekker en zoet én je kunt het lang bewaren. Pluspunt!

 

Dit ga ik zeker nog vaker maken, maar voor dit jaar moet ik het er weer even mee doen. Volgend jaar weer nieuwe ideeën om te proberen!

Liefs en tot de volgende keer,
Romilda