Eetbare bloemen-cake

+ recept!

3050

Lieve lezers van MjamTaart!

Hier weer een heerlijk blog vanuit het zonnige Limburg. Al een paar weken teisteren hoge temperaturen ons land. Voor ons bakkers is deze hitte absoluut een dingetje om rekening mee te houden! Zorg dat je alles goed voorbereid en goed overdenkt voordat je aan een taart begint. Sommige producten kun je bij hoge temperaturen beter niet gebruiken, al is deze gave lippenstifttaart toch nog goed gelukt!

Voor International Cake Exploration Societe mocht ik deze waferpaper mannequin maken. Ze vonden mijn vorige versie zo leuk dat ze er ook graag een tutorial van wilden zien. Dus ben ik nog eens aan de slag gegaan. Het resultaat is, al zeg ik het zelf, weer erg leuk geworden en bovenal is het een hele leerzame tutorial geworden. Deze kun je terug zien op mijn site.

Een vernieuwd recept van cake zat al een tijdje in mijn hoofd, en daar ik ook heel nieuwsgierig was naar eetbare bloemen, heb ik hiervan getracht een combinatie te maken; boter-bloemen-cake! En hier is het recept:

Benodigdheden 
300 gram boter
200 gram suiker
4 eieren|
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker

Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Roer de boter zacht en voeg de eieren, suiker, bloem en bakpoeder toe. Mix goed door elkaar. Voeg de vanillesuiker toe en mix het geheel tot een glad, stevig beslag. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven. Wacht even met uit de vorm halen, totdat de cake iets is afgekoeld, om breken te voorkomen. Als de cake eenmaal volledig is afgekoeld bestrijk je de bovenkant met ahornsiroop en versier ‘m met eetbare bloemen. Ik heb voor deze versie een mix van eetbare bloemen gekozen, waar onder andere de begonia’s voor een fris/zure appeltjes smaak zorgen. Het is verrassend lekker en een echte smaaksensatie!

Ook stond realistisch fruit al een poosje op de “to do” list. Ik heb hiervan een leuke korte tutorial op mijn Youtubekanaal gezet : https://www.youtube.com/watch?v=AQhrbdS3sY4 en natuurlijk zou ik het superleuk vinden als je je op mijn kanaal abboneert, zo mis je voortaan niets meer!

        

Al met al zit ik niet stil, heb ik je bijvoorbeeld al verteld dat ik officieel ambassadeur geworden ben voor Quality Sprinkles?! Hoe supergaaf is dat!

Er komen in de toekomst nog vele leuke video’s, tutorials, collaborations, recepten en projecten aan; so stay tuned! 🙂

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda