De allerlekkerste appelvlaai, uitdagende cupcakes en meer

1359

Lieve lezers van MjamTaart!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een stuk voor jullie heb geschreven. Het waren drukke weken, warme dagen en daarnaast heb ik ook nog even 2 weekjes mogen genieten van mijn vakantie, zalig! Afgelopen weken zijn de zomerse temperaturen soms zelfs tot de 40 graden uitgekomen! Op die dagen heb ik dan ook bewust even niet gebakken, maar lekker de koelte opgezocht. Inmiddels is het weer alweer omgedraaid en volgen nu de koele regenachtige dagen en ook ’s avonds is het alweer vroeg donker. De draad met bakken is weer opgepakt, en ik heb in de vakantie genoeg inspiratie op kunnen doen om jullie snel weer leuke dingen te laten zien, zoals deze mooie waferpaper bloemen (snoeppapier) die ik maakte voor op een taart. Ik knip de blaadjes met de hand uit, en bewerk ze dan met o.a. mallen voor reliëf en dust. Daarna worden ze op draad gebonden en kunnen ze op de taart!

Ook mocht ik uitdagende cupcakes maken; de helft was knalrood en alle cupcakes hadden zwarte botercrème. Op de rode cupcakes zat nog een heerlijke kers en de logo’s zijn van eetbaar papier. Daarnaast waren de rode cupcakes ook besprenkeld met gouden sprinkles!

Een poosje terug heb ik mij ingeschreven voor de wedstrijd ‘de allerlekkerste appelvlaai van Limburg’.

Natuurlijk waren daar een paar spelregels aan verbonden met wat je wel en niet mocht gebruiken aan ingrediënten. Ik bedacht de hazelnoot-appel-karamel vlaai. Een zeer smeuïge vlaai met een snufje kaneel en de heerlijke smaakcombi hazelnoot en karamel. De frisse appeltjes ertussen maken het helemaal af! Woensdag 4 september mocht ik de vlaai inleveren en is deze op smaak beoordeeld. De uitslag zal een deze dagen volgen. Ik laat het jullie in mijn volgende blog weten! Kan je daar niet op wachten, hou dan mijn Facebook-pagina in de gaten.

Wat er verder nog in het vooruitzicht staat zijn 2 magazine publicaties met weer hele mooie taart/toppers, een collaboration, een competitie in de categorie 3D-taarten en nog veel meer!

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda