Cartoon cake tutorial!

846

Lieve volgers van Mjamtaart,

Cartooncakes zijn momenteel helemaal in, een ware trend. Ook mij leek het leuk er eens een te maken, en deze wilde ik graag met jullie delen. Wat heb je nodig:

Natuurlijk een heerlijke cake naar keuze, ik heb hier voor een carrot cake gebruikt, van het merk Green Bakers, een kant en klare mix. Dan heb je nog nodig botercreme, of bijvoorbeeld roomkaas voor een hartige variant carrot cake. Fondant in kleurtjes naar keuze. Rolstok en boetseergereedschap. Eetbare lijm of water.

Bak de taart volgens beschrijving op de zak en laat goed afkoelen. Snijd de cake in 3 lagen en vul de lagen met botercreme. Snijd er 2 mooie punten uit en bestrijk de buitenkant met chocolade ganache. Snijd een stuk fondant op maat en bekleed de taartpunt. Ik heb hier voor lichtgeel gekozen.

Gebruik voor de achterkant en de bovenkant een andere kleur fondant, ik heb hier lila gebruikt.

Maak een rolletje met een nieuwe kleur fondant (roze) en bevestig deze met wat water of eetbare lijm in het midden van de taartpunt, aan beide kanten.

 

Maak met witte fondant een “toefje” slagroom en met roze fondant 2 kersen.

Pak nu zwarte fondant en rol met de hand dunne sliertjes, ze moeten passen om de contouren van de taartpunt. Plak ze vast, en probeer je in te beelden dat dit inkt lijnen zijn van een cartoon strip.

Plak er nog wat gekleurde kleine staafjes fondant op als zijnde decoratiehageltjes of confetti.

En klaar! Hoe ontzettend leuk zijn ze geworden, hier word je toch vrolijk van?!

Ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie creaties!

Liefs, Romilda