Boetseren, bakken en decoreren

Romilda is deze keer aan de slag gegaan met boetseren, bakken en decoreren. Een klein meisje van fondant en heerlijke geode hart zandkoekjes.

1546

Lieve lezers van MjamTaart!

Ik heb laatst een lief meisje geboetseerd van fondant. Nu is boetseren nooit mijn sterkste kant geweest, maar ik moet toegeven, dat des te meer ik oefen des te beter het gaat. Ik heb dit keer de “normale”funcakes fondant gebruikt en dit ging prima. Dit meisje zit lekker met haar blote voetjes op het zand van het zonnetje te genieten!

Daarnaast had ik weer eens tijd om (zand)koekjes te bakken en te decoreren. Ik heb gekozen voor geode hart koekjes; ik vind ze zo mooi. Als eerste heb ik uit het deeg hartjes gestoken, daarna lekker gebakken in de oven. Toen ze mooi bruin en knapperig waren, heb ik ze eerst goed af laten koelen. Vervolgens ben ik gaan decoreren met suiker en icing, dit bleek nog een heel karwei te zijn! Icing, suiker, nog meer icing en suiker, gouden verf om de randjes… Maar het resultaat was uiteindelijk om door een ringetje te halen. Zo mooi! Ik zeg: voor herhaling vatbaar!!

Al met al heb ik mij weer heerlijk vermaakt in de keuken.

Liefs en tot de volgende keer!
Romilda