3d Pizza cake, snoepjes en een heel leuke samenwerking!

1039

Lieve volgers en lezers van MjamTaart,

Er staat alweer een nieuwe blog voor jullie klaar! Dit keer vertel ik over mijn deelname aan een competitie en een heel leuke samenwerking. Maar laat ik allereerst beginnen met de uitslag van de My Favorite Chef verkiezing. Ik ben niet geëindigd in de top 5 maar heb wel een plaats bemachtigd in de top 10. En dat vind ik al supergaaf!

Een andere competitie waar ik aan mee heb gedaan was de wedstrijd van Cake International Viritual Edition. Hiervoor heb ik een realistische pizza cake gemaakt. Deze chocoladecake is bedekt met fondant en heb ik geairbrushed met de kleuren van Rainbowdust.

 

De korst van de pizza en de randjes van de plakjes salami heb ik met de brander bewerkt, om het echter te laten lijken. Ook de kaas heb ik gesmolten met de brander. Deze heb ik eerder geraspt van een stukje fondant. Ook de pepers zijn geairbrushed en de champignons zijn bewerkt met dust.

Voor Kumasi drinks mocht ik een leuk recept bedenken om te maken.

Van het vruchtvlees rondom de cacaoboon maken zij een 100% natuurlijk sap. Zo voorkomen ze verspilling van dit exclusieve fruit. En verdienen de boeren meer aan hun product. Wel zo eerlijk!

Een drankje gemaakt van het sap van de cacaovrucht. Hmm… is dat lekker? Hoe smaakt het dan? Het is verrassend fris en fruitig: het smaakt een beetje naar lychee en mango. Persoonlijk proef ik er ook lichte vleugjes van peer in terug. Ze hebben sappi, de variant zonder bubbels en gassi de variant met bubbels. Van de sappi variant heb ik heerlijke zachte gum snoepjes gemaakt. Hiervoor heb ik een ananas mal gebruikt. en Progel cream en peach om een kleurtje aan het snoepje te geven.

Ze smaken zeer aangenaam en licht fruitig, het smelt bijna weg op je tong! Ook heb ik de sappi nog verwerkt in de crème bij een taartje. Zacht en romig van smaak, met een licht fruitige ondertoon. Als decoratie heb ik nog een mooi gum snoepje gebruikt om het plaatje helemaal compleet te maken.

Tot slot stond voor deze maand een hele leuke samenwerking op de agenda. Eentje met Jamin Nederland. De uitdaging was om een candybucket na te maken gevuld met snoepjes. Alle snoepjes zijn met de hand en zonder uitstekers gemaakt van fondant. Daarna heb ik ze gedust om de kleuren van de snoepjes zo goed mogelijk na te maken. Dit was een flink karwei!

De bucket bestaat uit 7 lagen biscuit cake, gevuld en afgesmeerd me chocoladeganache. Daarna is de taart bekleed met fondant en is er op de voorkant een eetbare print geplakt. Ook het deksel is van taart.

Ik heb enorm plezier gehad om dit te mogen maken en vind het eindresultaat superleuk, vrolijk en kleurrijk geworden!

Voor de komende maand staat weer een heleboel leuks op de planning. Tot de volgende blog!
Liefs,
Romilda