Schuimtaart met advocaatslagroom en verse aardbeien

Een lekker recept.

4202
Onlangs maakte ik spaghetti carbonara. Mijn man en dochter vinden dit zo lekker. Zoonlief niet zo, maar hij was op schoolverlaterskamp, dus met hem hoefde ik deze keer geen rekening te houden. De carbonara maak ik altijd zelf met verse eieren. Van de eieren heb dan ik echter alleen het eigeel nodig. Ook gebruik ik een beetje slagroom in dat recept. Hierdoor kwam het dat ik eiwitten en slagroom over had. Weggooien doen we niet, dus knutselde ik een schuimtaart in elkaar. In de koelkast stond nog een fles advocaat. Al met al mooie ingrediënten dus om wat lekkers van te maken. Hier komt een lekker recept voor schuimtaart met advocaatslagroom en verse aardbeien.

Wat je nodig hebt

Voor de schuimtaart
4 eiwitten
125 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
1 tl maïzena
1 tl citroensap
snufje zout
Voor de advocaatslagroom
150 ml slagroom
100 ml advocaat
1 el suiker
1 zakje klop-fix
Overig
verse aardbeien in plakjes gesneden
stukje pure chocolade, au bain-marie gesmolten
half zakje Taartina of abrikozenjam

Bereiding

Verwarm de oven voor op 130 graden. Klop de eiwitten stijf met de suiker, maïzena, zout en de citroensap. Zeef de poedersuiker en spatel het door het eiwitschuim heen. Verdeel het schuim in een cirkel op een bakplaat (met een bakpapiertje). Bak 30 minuten op 130graden, vervolgens 60 minuten op 100graden en daarna nog eens 60 minuten op 70graden. Laat je schuimbodem in de oven afkoelen.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en de klop-fix. Spatel dan de advocaat er door heen. Schep het in een spuitzak (mag zonder spuitmondje) en verdeel daarmee de advocaatslagroom over de geheel afgekoelde bodem.
Leg nu de in plakjes gesneden aardbei er op, maak de Taartina volgens aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over de aardbeien. Heb je geen Taartina in huis dan kun je ook abrikozenjam even verwarmen, waardoor die vloeibaarder wordt, goed doorroeren met een vork en weer wat laten afkoelen voor je het over de aardbeien verdeelt. Maak je taart af met de gesmolten chocolade.

Smelt op je tong

Ik vond hem erg lekker, smelt op je tong. Al zou ik een volgende keer onder de schuimlaag toch nog een biscuit laag maken, zodat je net iets meer bite hebt. En voor de afwerking zou ik dan toch nog wat toefjes slagroom rondom zetten. Maar, je ziet het… niet zomaar je eiwitten weggooien, er is altijd wat lekkers van te maken.

Tot de volgende keer!
Bianca

Bianca’s Bakery