PME Sugar Flowers

Mijn eerste cursusdag ooit

1977

Vorig jaar in april schreef ik al eens dat ik me altijd al voorgenomen heb om ook eens een cursus te volgen op taartgebied. Ik had altijd pro- en contra-argumenten. Tot nog toe wonnen de contra-argumenten het en daardoor duurde het dus jaren voor ik toch eindelijk eens iets voor mezelf – gewoon omdat het leuk is, niet omdat het móet – een cursus ging volgen. 

Een tijdje terug zag ik de cursus PME Sugar Flowers van The Cakehouse voor de zoveelste keer voorbij komen op Facebook. In mijn hoofd gingen gelijk de pro- en contra-argumenten een welles-nietes-spelletje spelen. Ik vertelde aan mijn man dat het me wel leuk leek om die cursus te doen, maar….bla bla bla kwamen gelijk de tegenargumenten erachter aan. Hij zei toen dat ik het gewoon moest doen als ik het leuk vond, niet lang twijfelen, gewoon doen! En door zijn woorden schreef ik me in voor de cursus PME Sugar Flowers. Opgewonden, blij en enthousiast was ik. 

De eerste cursusdag

En vandaag was het dan eindelijk zover, de eerste cursusdag! Sugar Flowers maken. Rita verstaat de kunst om je op je gemak te stellen en na een voorstellingsrondje en een bakje koffie gingen we aan de slag. Het tempo lag hoog, we maakten die eerste dag al heel wat bloemen.

Eerst maakten we een Plaque met een mooie Gerbera en klimop. Het was nog enigszins bekend terrein voor me, al leerde ik ook hier al anders kijken en kregen we vele handige tips. Ik genoot van mijn eerste werkstukje. Daarna gingen we andere bloemen maken, zoals Lelietjes van Dalen en fantasiebloemen, en ik begaf me ineens buiten mijn comfort zone. Wat voelde ik me een kluns af en toe, mijn handen trilden als ik de gemaakte bloempjes aan het droogrekje hing, waardoor ze regelmatig er van af vielen. Gelukkig kwam het allemaal goed met het geduld en toewijding van de lerares.

Alles nieuw

We werkten met gumpaste, waar ik ook nog nooit mee gewerkt had. We gebruikten draad, bloementape en stuifmeeldraadjes. Alles was nieuw voor me! Ik besefte dat ik veel moest gaan oefenen om het onder de knie te krijgen, en dat ga ik komende week ook doen, want wat vond ik het leuk! Ondanks dat het heel veel was vandaag, waardoor ik aan het einde van de cursusdag echt héél moe was, ben ik reuze enthousiast en heb zelfs al ideeën voor mijn eindstuk…… 

Nog even wat foto’s van mijn eerste gepruts……ik hoop (en weet ook wel) dat het in de loop van de cursus beter zal gaan. 

Les1 Sugar Flowers

Tot de volgende keer,

Bianca

Bianca’s Bakery