Chantilly Crème

Een zijdezachte rijke slagroom.

18156

Zou je wat producten willen uitproberen om er over te schrijven? vroeg Patricia (hoofdredacteur van Mjam) me via de mail. Mijn hobby-bakkers-hart maakte een sprongetje… natuurlijk wil ik dat!

En zo ontving ik een paar dagen laten een verrassingspakket. Ik noem het zo want dat was het ook. Tijdens het uitpakken popten er van die hartjes in mijn ogen. Je weet wel, zoals in die Emoji. Althans zo voelde het.

Allerlei ideeën rolden over elkaar door mijn hoofd van wat ik allemaal kon gaan maken, vechtende gedachten van wat het eerst mocht. Enfin… ik ben er uitgekomen en vandaag vertel ik jullie over het eerste product dat ik uitprobeerde: de Chantilly Crème.

Chantilly Crème

Chantilly Crème is een product van Bake Delicious. Het wordt ook wel ‘enchanted cream’ genoemd als je op internet gaat zoeken. Betoverend! Ik vind de naam Chantilly wel mooi. Vertaald vanuit het Frans betekent het gewoon slagroom. Tijdens een groot feest op het kasteel van Chantilly (een dorpje in Frankrijk) introduceerde François Vatel de Crème Chantilly, aldus Wikipedia. Een koninklijke slagroom dus, die zijdezacht is (Chantilly is nl. ook nog een fijngeweven kant). Zo spelende met het woord Chantilly verwacht ik dus een zijdezachte rijke slagroom. Zou het dat ook zijn?

Opkloppen en kleuren

Volgens de verpakking moet één portie Chantilly Crème voldoende zijn voor een toef op 24 à 30 cupcakes. Ik had 12 cupcakes gebakken, dus ik probeer een halve portie. Je hoeft enkel water bij te voegen en 4 minuten op te kloppen. Dat is makkelijk. Al snel had ik een mooie wit glanzende crème in de kom zitten. Een deel schepte ik in een spuitzak met spuitmondje 1M (mijn favoriet!) en 6 cupcakes -die ik gevuld had met chocoladepasta en chococrisps- kregen een mooie toef. Dat zag er goed uit. Ik was onder de indruk van de spierwitte kleur.


De rest van de slagroom kleurde ik. Een deel roze en een nog kleiner deel groen. Ik gebruikte vervolgens spuitmondjes 22, 104 en 352 om bloempjes en blaadjes op te spuiten op de overige 6 cupcakes (gevuld met aardbeienjam). Dat ging iets lastiger, mede omdat mijn “piping skills” nog in ontwikkeling zijn, maar waarschijnlijk ook doordat bij het kleuren (flink gespateld
om de kleur door te roeren) de crème wat aan stevigheid had verloren. Maar desalniettemin niet verkeerd.

 

Opnieuw opgespoten cupcake

Ik denk daarom dat als je de kleurstof toevoegt als je de crème aanmaakt het dan steviger blijft. De volgende ochtend besloot ik het restje roze crème dat ik in de koelkast had bewaard te gebruiken om 2 cupcakejes opnieuw op te spuiten. Iets met toch niet helemaal tevreden zijn over het resultaat ;). Dat restje bleek toch wel weer stevig te zijn en ik kon mooie randjes spuiten met spuitmondje 22. Dus blijkbaar kun je ná het kleuren (lees: te enthousiast spatelen) de Chantilly Crème beter eerst weer terugkoelen voor je ‘m gebruikt! Goed om te weten voor een volgende keer.

Hoeveelheid en smaak

Het aantal cupcakes dat je kunt opspuiten komt overeen met wat op de verpakking staat. Ik had genoeg voor 12 cupcakes met een halve portie.

En dan natuurlijk de smaak. Het testpanel bestond uit mijn twee kinderen, mijn man en ikzelf. Unaniem werd hij als heerlijk beoordeeld. Het is een zachte crème, zijdezacht, slagroomachtig, maar rijker/voller van smaak. Het geeft een prettig mondgevoel. De Chantilly Crème van Bake Delicious doet dus wat ons betreft zijn naam eer aan.

Nifty Nozzles

Aangezien ik maar een halve portie gebruikt heb, is er nog tweeëneenhalve portie over. Binnenkort maar eens uittesten met de Nifty Nozzles tips (die zitten nl. ook in mijn verrassingspakket). Ik heb er zin in, want ik vond hem echt lekker :).
Dus tot snel maar weer.

Bianca

Bianca’s Bakery