Bak in november mee met Stichting Hartekind

1184

Stichting Hartekind, de stichting voor kinderen met een aangeboren hartafwijking gaat de gehele maand november bakken tijdens het evenement Hartekind Bakt. Dit om geld op te halen voor levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen.  

Een zeldzame hartaandoening
Na 23 weken onbezorgde zwangerschap, bleek er bij de controle iets niet goed met het hartje van Karlijn; een zeldzame hartaandoening, met als gevolg een zeer trage hartslag, waardoor haar groei stagneerde. Medicatie om de hartslag te verhogen hielpen, maar na 11 weken ging haar gezondheid achteruit en is Karlijn met een spoedkeizersnede geboren. Door de extreem lage hartslag moest ze direct naar de IC en de volgende ochtend werd de 1 dag oude Karlijn geopereerd aan haar hartafwijking. Een aantal zeer kritische dagen volgen, maar wonder boven wonder mag Karlijn na 5 dagen naar de kinderafdeling en na 3 weken eindelijk mee naar huis. De geboorte van Karlijn heeft veel impact op het gezin, maar heeft het gezin ook enorm versterkt. Toch zijn er nog iedere dag zorgen en angsten.

Karlijn als hartekind

“Door alles wat ik meemaak, wil ik graag andere hartekindjes ook helpen, omdat ieder hartje telt!”  Hartekind Karlijn, bakt voor Stichting Hartekind.

Hartekind Bakt
Om onderzoek naar hartafwijkingen mogelijk te maken hebben Karlijn en haar ouders vorig jaar meegedaan aan Hartekind Bakt, samen met heel Nederland bakten ze voor Stichting Hartekind.  De uitdaging: Bak koekjes, taartjes, cakejes of andere lekkernijen in de vorm van een hart en verkoop deze voor Stichting Hartekind.  Samen met familie hebben ze uiteindelijk 2.000 koekjes en wafels gebakken voor Stichting Hartekind. Vanaf 1 november vindt de tweede editie van Hartekind Bakt plaats en ook dit jaar gaat Karlijn samen met haar ouders weer meebakken, omdat ieder hartje telt!

Stichting Hartekind
Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met een hartafwijking. Door het financieren van wetenschappelijk onderzoek willen zij de levensverwachting van hartekinderen vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. Wil jij ook helpen om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken? Meedoen kan de hele maand november, ga naar www.hartekind.nl/hartekindbakt en bak mee, omdat elk hartje telt!