Wedstrijdtaart voor Birmingham

MjamTaart heet Yvonne van harte welkom als blogger en volgt haar op weg naar haar deelname aan Cake International Birmingham (4-6 november 2016).

2062

Door Yvonne Aaldring-Steenbergen – Ik zal me even voorstellen. Ik ben Yvonne, moeder van 3 dochters (Lotte 14 jaar, Silke 12 jaar en Marijn 8 jaar) en getrouwd met Sander. Ik had mijn eigen bedrijfje Taartplezier maar dat is weer terug naar hobby gegaan omdat ik het taarten maken niet meer kon combineren met mijn beroep als basisschool leerkracht. Taart en van alles daar omheen is nog steeds mijn passie.

Deel 1

Het moet er echt van komen! Al vanaf de laatste wedstrijd in Birmingham in november, houdt Ria Woort voor ons bij hoeveel dagen het nog duurt voordat we weer naar Birmingham gaan. Vandaag staat de teller op nog 126 dagen te gaan. Ineens gaat het hard voor mijn gevoel en ik heb alleen nog maar ideeën in mijn hoofd voor de wedstrijdtaart. Het wordt tijd om die ideeën om te gaan zetten in daden.

Mijn dochter vraagt hoe ik toch aan mijn ideeën kom. Ach dat kan van alles zijn. Een boek waarin ik een afbeelding zie die me aanspreekt, een filmfragment of een stukje tekst. Soms is het een fragment van een afbeelding of een voorwerp wat ik tegenkom. Zoals bijvoorbeeld de slangenhuid die onze middelste dochter mee naar huis nam.

Yvonne foto2Yvonne foto

Een uniek exemplaar, volgens haar omdat het in één stuk van een hele slang was. Ik vind dat dan wel weer heel intrigerend en wil daar dan graag een mal van of in ieder geval foto’s ervan maken. Want ergens in mijn hoofd zit nog steeds het idee voor een draak. Maar hoe die draak eruit ziet? Geen idee nog! Maar nu heeft de draak een huid. Kleur is nog niet aan de orde maar de structuur al wel.  Is het een idee voor Birmingham of… toch liever voor Taart en Trends? Die hebben immers het thema ‘fantasie’ en daar kan dit goed bij. Birmingham heeft geen specifiek thema daarom kan het steeds van alles worden. Oké, stap één wordt nu alle ideeën maar eens op papier zetten. Kijken of we orde in die chaos in mijn hoofd kunnen krijgen!

Dus nu op zoek naar een fijn schriftje om te kunnen schrijven en tekenen!