Heerlijke cakejes vol noten en vruchten. Recept uit: ‘Nootje‘, Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
Prep: 30 mins
Cook: 50 mins
Ingrediënten
100 ggedroogde abrikozen
250 gdadels zonder pit
50 gfijngeslagen walnoten
100 gpecannoten
100 gamandelen
70 gspeltbloem
40 gspeltmeel
20 ghaverzemelen
15 gbaksoda
25 gkokospalmsuiker
snufjezout
3 eieren
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 160 °C
2Snij de abrikozen en dadels in kleine stukjes. Doe noten, abrikozen, dadels, speltbloem, speltmeel, haverzemelen, baksoda, kokospalmsuiker en het zout in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
3Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mes het merg eruit. Klop de eieren luchtig met het vanillemerg en meng dit door het noten-vruchtenmengsel zodat er een glad en plakkerig deeg ontstaat.
4Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet het notenvruchtenmengsel erin. Bak de cake circa 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen in het blik, keer de cake om op een schaal en snij hem verticaal doormidden en daarna nog eens horizontaal in 8 stukken.
Gebruik een cakeblik van 32 x 19 cm. TIP! Leg de noten voor het hakken in een theedoek en vouw die goed dicht. Leg de theedoek op een stevige, liefst stenen ondergrond en sla met de hamer op de theedoek totdat alle noten in grove stukken zijn geslagen.