Een heerlijke chocoladetaart met amandelen en peer. Het recept komt uit: ‘Kaneel & Kardemom‘, Anne Shooter
Prep: 45 mins
Cook: 1 hr
Ingrediënten
250 gpure chocolade (70%)
175 gboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
125 gkristalsuiker
200 ggemalen amandelen
4 eieren (gesplitst)
3 peren in blokjes
snufjezout
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in met wat boter
2Smelt 175 g pure chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie)
3Klop 125 gram boter met de kristalsuiker in een kom luchtig. Roer de gemalen amandelen erdoor, voeg de eidooiers een voor een toe en klop goed na elk ei. Spatel de blokjes peer en de gesmolten chocolade erdoor.
4Klop de eiwitten in een aparte, schone kom met een snufje zout stijf. Spatel het eiwit door het chocolademengsel tot er geen eiwit meer te zien is.
5Schenk het cakebeslag in de vorm. Bak 50 minuten, tot de taart stevig aanvoelt. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen, keer om op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
6Doe de resterende boter en pure chocolade in een pan en smelt dit au bain-marie, roer goed door. Schenk het mengsel over de taart en laat het langs de taart lopen. Serveer eventueel met crème fraîche of ijs.