test

  0
  mandarijn-anijs tulband
  mandarijn-anijs tulband

  Mandarijn-Anijs tulband

    ,

  januari 3, 2018

  Mandarijn-Anijs tulband met kaneel

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 1 hr 20 mins

  Ingrediënten

  1 steranijs

  1 kaneelstokje

  150 ml mandarijnensap (ong. 6-7 mandarijnen)

  530 g bloem

  1 tl baksoda

  snuf zout

  500 g fijne kristalsuiker

  300 g zachte roomboter

  5 eieren

  150 ml karnemelk

  1 el poedersuiker

  1 tl kaneel

  Aanwijzingen

  1Pers de mandarijnen uit en breng het sap met de steranijs en kaneelstokje net aan de kook. Haal direct van het vuur af en laat het afkoelen. Doe dit een dag van te voren zodat de smaken van de steranijs en kaneel goed intrekken.

  2Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de tulbandvorm in met wat gesmolten boter en bestuif hem met bloem, met behulp van een theezeefje. Zeef de bloem, het baksoda en wat zout boven een kom.

  3Mix de suiker met de boter goed door elkaar, voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg een volgend ei pas toe als de vorige goed is opgenomen. Zeef het mandarijnensap en doe het bij de karnemelk.

  4Voeg steeds een beetje aan het boter-suiker mengsel toe en voeg vervolgens wat bloem toe, daarna weer de karnemelk-mandarijnensap ga zo door tot beide op zijn en je een mooi beslag hebt gekregen.

  5Doe het beslag in de vorm en bak de tulband in 75-80 minuten gaar. Houd aan het einde van de baktijd de tulband in de gaten, wordt hij (te) snel bruin dek hem dan af met een stuk aluminiumfolie.

  6Laat de tulband 10 minuten afkoelen en stort hem dan op een taartrooster om hem verder af te laten koelen. Meng de poedersuiker met de kaneel en bestuif de tulband ermee, met behulp van een theezeefje.

  mandarijn anijs tulband

  Nordic ware crown tulbandvorm 10 cups 2.4 liter

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.