


Avocadomoussetaart met citroen en limoen
januari 8, 2018
Dit is een frisse, citrusachtige en supergladde rauwe taart die Stephen & David Flynn al jaren maken en die altijd populair is. Hij heeft een mooie balans tussen zoete citrus en een heerlijk kruimige bodem. Ze gebruiken voor de bodem 300 g rauwe noten; dit kunnen amandelen, cashewnoten, walnoten of pecannoten zijn, maar meestal is het een combinatie van walnoten en aman¬delen. Omdat walnoten bitter kunnen zijn, nemen ze een derde walnoten en twee derde amandelen. Gebruik voor een notenvrije taart een mengsel van zonnebloempitten en pompoenpitten.
- Prep: 35 mins
- Cook: 2 hrs
Aanwijzingen
1Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier. Doe de noten (of pitten, als je die gebruikt) in een keukenmachine en hak ze tot ze op grof broodkruim lijken.
2Voeg de dadels en het cacaopoeder toe en maal alles zo fijn als broodkruim. Voeg de kokosolie toe en meng alles nog 1 minuut. Doe het mengsel in de cakevorm en druk het stevig en gelijkmatig over de bodem uit
3Maak de kom van de keukenmachine schoon. Doe de reepjes limoen- en citroenschil in de keukenmachine en voeg het sap van de citroenen toe. Voeg het avocadovruchtvlees, het zout, de honing en de gesmolten kokosolie toe en meng alles opnieuw.
4Proef, en voeg zo nodig nog wat citroen- of limoensap of -schil, of honing toe; probeer de heerlijke citrussmaak te behouden. Ben je tevreden over de smaak en de textuur, strijk de topping dan gelijkmatig uit over de bodem en zet de taart in de koelkast. Na 2 uur is hij klaar om te worden geserveerd.
Tip! In de koelkast is hij een week houdbaar en hij is goed in te vriezen.
Recept uit: ‘De wereld van de Happy Pear Simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven’, Stephen & David Flynn, ISBN 9789463190848, € 24,95, Scriptum