0
    Glühweintaartjes
    Glühweintaartjes

    Glühweintaartjes

      ,

    december 21, 2017

    Een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen.

    Recept uit: ‘Winterkoekjes bakken’, Agnes Prus, ISBN 9789462501867, € 12,99, Forte Culinair

    Ingrediënten

    Voor de gelei

    125 dl rode wijn

    2 reepjes schil van 1 biologische sinaasappel

    2 kruidnagels

    1 kaneelstokje

    1 steranijs

    1 2/5 vanillestokje

    1,25 dl druivensap

    75 g geleisuiker 3:1

    Voor het deeg

    200 g boter

    140 g ruwe rietsuiker

    merg van 1 vanillestokje

    snufje zout

    1 ei

    300 g bloem + beetje extra

    100 g amandelmeel

    Aanwijzingen

    1Doe de wijn, reepjes sinaasappelschil, de specerijen, het uitgeschraapte vanillestokje en het vanillemerg in een pan en breng ze op middelhoog vuur aan de kook. Haal de pan meteen van het vuur en laat het mengsel afgedekt minstens 2 uur trekken.

    2Zeef het en schenk het weer in de pan. Roer het druivensap en de geleisuiker erdoor. Breng het aan de kook en laat het 3 minuten flink koken. Schenk het in een gesteriliseerde glazen pot en laat het stijf worden.

    3Maak het deeg: roer de boter, suiker, het vanillemerg en zout romig. Klop het ei er goed door. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en meng het geheel tot een glad deeg. Wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

    4Verwarm de oven voor op 170 °C.

    5Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het 3-4 mm dik is. Steek er sterren in drie formaten uit. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak ze 10-12 minuten (haal de kleinste indien nodig eerder uit de oven). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

    6Verhit de helft van de gelei in een pan en roer hem glad; verhit indien nodig meer gelei. Bestrijk de grote en middelgrote koekjes met de gelei en stapel de koekjes van groot naar klein op elkaar. Bestuif ze met poedersuiker en schep een beetje gelei op de bovenste koekjes.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.